Α. Ανδρόνικος: Τι είναι ο Μπολσεβικισμός (10ο Μέρος, 16.02.1925)

Για να μάθει ο Ελληνικός Λαός

Κομμουνιστική Νεολαία
Δεν υπάρχει η Έννοια της Ηθικής – Κανένας Περιορισμός στην Διάπραξη Εγκλημάτων για τον Κορεσμό των Ιδίων Ορέξεων – Ο Χριστός Συνεργός… των Κεφαλαιούχων – Θανατώνονται όσοι Προσβάλλουν την Εβραϊκή Θρησκεία – Έλλειψη Πίστης στην Εργασία 

Επιμέλεια: Βασίλειος Ι. Κετσεκιουλάφης
Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος


Ι’

Είναι γνωστό από την ιστορία του πολιτισμού ότι ο άνθρωπος είναι κατ’ εξοχήν ζώο κοινωνικό και ότι από τη στιγμή που συνέπηξε την πρώτη κοινωνία αισθάνθηκε  την ανάγκη να περιορίζει τις ατομικές πράξεις του για να  μη θίγει υλικά και ηθικά τον πλησίον του. Ο περιορισμός αυτός του εκάστου εγώ, δηλαδή ο αμοιβαίος σεβασμός των πολιτών δημιούργησε την έννοια της ηθικής και του δικαίου. Είναι δε αυταπόδεικτο ότι χωρίς τον αμοιβαίο αυτό σεβασμό κάθε κοινωνία, κάθε έθνος είναι προορισμένο να διαλυθεί αφού τα διάφορα μέλη αυτού θα επιτίθενται το ένα κατά του άλλου για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους εις βάρος των αλλήλων.
Η έννοια αυτή της ηθικής δεν υπάρχει σήμερα στη Ρωσία. Ο κομμουνισμός εργάστηκε να την καταστρέψει. Το κτηνώδες ένστικτο της γενετήσιας ορμής, το οποίο αφομοιώνει τον άνθρωπο πλήρως προς τα άλογα ζώα, απολαμβάνει την πλέον αχαλίνωτη ελευθερία. Η αγάπη προς την οικογένεια, πηγή των ωραιότερων φίλτρων, δεν υπάρχει πλέον. Ο σεβασμός προς τον Θεό, πηγή των ευγενέστερων θυσιών, εξέλιπε τελείως. Η αγάπη προς την εθνική πατρίδα, πηγή απαράμιλλων ηρωισμών, υπονομεύτηκε εντελώς.
Όλες αυτές οι ηθικές αρχές, οι οποίες αποτελούν τον απαραίτητο συνεκτικό κρίκο κάθε κοινωνίας, εξαφανίστηκαν.
Ο ρωσικός λαός, και να απαλλαχτεί ακόμα γρήγορα από τον μπολσεβικικό ζυγό, θα χρειαστεί αιώνες ολόκληρους για να ξαναβρεί την ψυχική, ηθική και εθνική του συνείδηση.
Κανένας χαλινός, ούτε θρησκευτικός, ούτε οικογενειακός, ούτε εκπαιδευτικός, υπάρχει σήμερα για να εμποδίζει την διάπραξη αδικημάτων για τον κορεσμό των προσωπικών ορέξεων.

Ενώ οι Εβραίοι Μπολσεβίκοι διασκεδάζουν οι Χριστιανοί Ρώσοι πεθαίνουν από την πείνα!
Η παρατηρούμενη αποσύνθεση δεν είναι απλά πολιτική ή εθνική. Δεν πρόκειται απλά περί της εξαφάνισης του πατριωτικού αισθήματος. Πρόκειται για την εξάλειψη του στοιχειώδους σεβασμού τον οποίο κάθε άνθρωπος οφείλει προς τους ομοίους του.
Ουδέποτε η εγκληματικότητα των ανθρώπων έφτασαν σε τέτοιο βαθμό, στην […] παράδειγμα […] κομμουνιστικό κράτος.
Η εγκληματικότητα της νέας γενιάς έχει προχωρήσει μέχρι τέτοιο σημείο, ώστε άρχισε να θεωρείται επικίνδυνη και στους διεθνείς αυτούς τυράννους. Αυτός ο επίσημος σοβιετικός τύπος ασχολήθηκε πάμπολλες φορές με το ζήτημα αυτό.
Δεν θέλουμε να προφητέψουμε. Αλλά εκφράζουμε την βεβαιότητα απ’ όσα είδαμε ότι από την εγκληματική και διεφθαρμένη αυτή γενιά θα εξέλθουν οι εκδικητές οι οποίοι θα τιμωρήσουν αμείλικτα τους Εβραίους δικτάτορες.
Σημειωτέον ότι τις Κυριακές και τις μη εργάσιμες ημέρες εκατοντάδες χαμίνια ξυπόλυτα με κόκκινους χιτώνες, επί τούτου στρατολογημένα, περιφέρονται στις οδούς με κόκκινες σημαίες, ψάλλοντας άσεμνα άσματα, καταλήγοντας στην επωδό: «Κάτω ο Θεός» «Ζήτω η Κομμουνιστική Διεθνής».
Στην αφέλειά τους τα μικρά παιδιά χαίρονται γιατί είναι ελεύθερα να ικανοποιούν οποιοδήποτε πόθο, οποιαδήποτε όρεξή τους. Δεν μπορούν να εκτιμήσουν ότι η ακόλαστη αυτή ελευθερία, αυξάνει αντί να ελαττώνει τα εγωιστικά τους ένστικτα, των οποίων η βαθμιαία άμβλυνση αποτελεί τον σκοπό κάθε ανθρώπινου πολιτισμού. Ιδού γιατί σε όλη την Ρωσία τόσο στις πόλεις όσο και τα χωριά, βλέπει κανείς όλα τα παιδιά δηλητηριασμένα με το ψεύδος και με την πορνεία. Είναι απίστευτα φοβερή η επιδημία της ανηθικότητας, η οποία χαρακτηρίζει το Κομμουνιστικό πολίτευμα. Όλοι ψεύδονται, όλοι κλέβουν, όλοι έγιναν ταπεινοί και δειλοί.
Οι ανώτεροι επίτροποι του λαού οι οποίοι κατά 80% είναι Εβραίοι, συνέρχονται μια φορά την εβδομάδα στο Μουσείο Αλεξάνδρου του Γ’, όπου λέγεται ότι λαμβάνουν χώρα ανθρωποθυσίες, μετά τις οποίες ακολουθούν όργια.
Στην Μόσχα εκδίδεται εβδομαδιαίο περιοδικό το οποίο βρίζει με τον ασεβέστερο τρόπο την Χριστιανική θρησκεία. Για να καταστήσει μισητή αυτήν, δεν διστάζει να κηρύττει ότι ο «Ιησούς Χριστός ήταν συνεργός των κεφαλαιούχων και εργοστασιαρχών» και ότι αυτός έδινε το σύνθημα του φόνου των υπέρ των δικαίων τους αγωνιζομένων… εργατών. Το περιοδικό αυτό δημοσίευσε μεταξύ άλλων μια γελοιογραφία που  παρουσίαζε τον «Γαλιλαίο», όπως ονομάζουν τον Χριστό, μέσα σε οίκο ανοχής, να διδάσκει στις ημίγυμνες γυναίκες να υποκύψουν αγόγγυστα στην μοίρα τους. Κάτω από την γελοιογραφία υπήρχαν διάφορα ρητά του Ευαγγελίου. Όπως επανειλημμένα τόνισα όχι μόνο δεν γίνεται καμία επίθεση κατά της εβραϊκής θρησκείας, αλλά και τιμωρείται δια θανάτου οποιοσδήποτε που την προσβάλλει.
Οι εγγεγραμμένοι στο κόμμα Κομμουνιστές δεν έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της χριστιανικής θρησκείας, ούτε να ταφούν με τις ευχές της Εκκλησίας. Χαρακτηριστικότατο είναι το θέαμα κηδείας κομμουνιστή, το οποίο πολλές φορές παρακολούθησα. Κόκκινο φέρετρο πάνω σε κόκκινη νεκροφόρα χωρίς σταυρό και χωρίς ιερέα. Τα άλογα είναι επίσης καλυμμένα με κόκκινα υφάσματα, οι δε ακολουθούντες την κηδεία συγγενείς κρατάνε σε ένδειξη πένθους κόκκινες ταινίες.
Η σπουδαιότερη όμως πηγή ανηθικότητας και η πλέον επικίνδυνη δεν είναι ούτε το κήρυγμα κατά της θρησκείας, ούτε το κήρυγμα κατά της πατρίδας, ούτε το κήρυγμα κατά της οικογένειας. Είναι η έλλειψη πίστης στην εργασία την οποία έλλειψη γέννησε αυτό ακριβώς το κομμουνιστικό καθεστώς απαγορεύοντας στον εργαζόμενο να απολαμβάνει τους καρπούς των μόχθων του.
Η κοινοκτημοσύνη, η ιδέα ότι δεν θα κερδίσει κανένας τίποτα εντείνουν τις προσπάθειές του, η εξίσωση του ευφυή με τον ηλίθιο, του φίλεργου με τον οκνηρό, του υγιή με τον ασθενικό, του ευσυνείδητου με τον ασυνείδητο εξέλειψε την αγάπη προς την εργασία και επέκτεινε την οκνηρία, η οποία είναι το καταστρεπτικότερο ελάττωμα για τα άτομα και τους λαούς.
Αποσύνθεση ηθική, κοινωνική, οικονομική, εθνική ιδού τα αποτελέσματα της αιμοσταγούς δικτατορίας του μπολσεβικισμού.
Αύριο θα πραγματευτώ για την δήθεν επιστημονική και πνευματική κίνηση της σοβιετικής Ρωσίας την οποία… θαύμασε ο κ. Σοφιανόπουλος.






Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τα περιεχόμενα του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes