Α. Ανδρόνικος: Τι είναι ο Μπολσεβικισμός (1ο Μέρος, 07.02.1925)


Το ANTIZI(tro) σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα μία σειρά 32 πρωτοσέλιδων άρθρων του Δρ. Αριστείδη Ανδρόνικου που δημοσιεύτηκαν στην αθηναϊκή εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» από 07.02.1925 έως και 11.03.1925. Η σειρά έχει υπέρτιτλο «Δια να μάθει ο Ελληνικός Λαός» και κεντρικό τίτλο: «Τι είναι ο Μπολσεβικισμός».

Η μεταφορά στη Δημοτική καθομιλουμένη είναι δική μας.

Επιμέλεια: Βασίλειος Ι. Κετσεκιουλάφης
Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος

Ακολουθεί το πρώτο άρθρο της 07.02.1925 όπου η εφημερίδα παρουσιάζει τον συγγραφέα και τη δράση του: 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ

Ο πραγματικός χαρακτήρας της Ρωσικής Επανάστασης – Οι μεταμφιεσμένοι ηθοποιοί –Τι παίζεται στην σκηνή και τι γίνεται στα παρασκήνια – Η εκδίκηση και η νίκη των Ισραηλιτών της Ρωσίας – Και ο κ. Ούστινωφ είναι Ισραηλίτης που το πραγματικό του όνομα είναι Ζαρμπίνοβιτς

Ο γιατρός κ. Αριστείδης Ανδρόνικος από την Φιλιππούπολη, διδάκτορας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Παρισιού, παρέμεινε στην Ρωσία (Ευρωπαϊκή και Ασιατική) από το 1902-1924. Από το 1911 εγκαταστάθηκε στην Πετρούπολη, όπου εξασκούσε το ιατρικό επάγγελμα στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις.
Το 1918 μετά την αναχώρηση του κ. Κακλαμάνου του ανατέθηκε από την Πρεσβεία της Στοκχόλμης η διεύθυνση του Γενικού Προξενείου Πετρούπολης, το οποίο διεύθυνε μέχρι τις 2 Ιουνίου 1919, όταν συνελήφθη μαζί με όλους τους διπλωματικούς αντιπροσώπους και οδηγήθηκε στις φυλακές Μόσχας. Απολύθηκε μετά από έξι μήνες, παρέμεινε εκεί υπό αστυνομική επιτήρηση. Μόλις κατά τις αρχές του 1924 κατόρθωσε να αναχωρήσει δια Πετρούπολης, Φινλανδίας, Γερμανίας, Βελγίου, Γαλλίας να έρθει στην Ελλάδα. 
Ο κ. Ανδρόνικος θα εκθέσει από σήμερα στο Ελληνικό Κοινό, από τις στήλες του «Ελεύθερου Τύπου» με κάθε αμεροληψία την κατάσταση στη Ρωσία.

Α’
Κατά την στιγμή που εντείνεται λυσσαλέα η προπαγάνδα του ελληνικού κομμουνισμού για την μπολσεβικοποίηση της Ελλάδας, κατά την στιγμή που ο ελληνικός λαός εκδηλώνει απροκάλυπτη αγανάκτηση γιατί μία ημερήσια εφημερίδα φιλοξένησε ιδιοτελώς ή επιπόλαια, άρθρα ευμενή υπέρ του ρωσικού μπολσεβικισμού, κατά την στιγμή που όλη η πολιτισμένη ανθρωπότητα διερωτάται αγωνιωδώς αν το ατομικό ή το κοινωνικό σύστημα δύναται να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο, κατά την στιγμή που όλοι οι κοινωνιολόγοι του κόσμου προσπαθούν αφενός να βρουν τα βαθύτερα αίτια και αφετέρου να αναλύσουν τα τραγικά αποτελέσματα της ρωσικής επανάστασης, νομίζω ότι έχω υποχρέωση προς τον ελληνικό λαό να φέρω μέσω του «Ελεύθερου Τύπου» στο φως όλα όσα γνώρισα κατά την πάνω από εικοσαετή διαμονή μου στη Ρωσία, για την πραγματική σημασία του μπολσεβικικού κινήματος, την οποία ακόμη σκεπάζει ένα βαθύ πέπλο του τεχνητού σκοταδιού, τόσο επιτήδεια ριγμένο πάνω στους ενδιαφερόμενους.
Δεν θα μακρηγορήσω. Θα περιοριστώ μόνο στην ξερή αφήγηση γεγονότων, θα σημειώσω ονόματα και ημερομηνίες, για να αφήσω ελεύθερο τον αναγνώστη να εξαγάγει μόνος τα συμπεράσματά του.
Και εισέρχομαι αμέσως στο θέμα μου. Η ρωσική επανάσταση θεωρείται γενικά σαν επιστημονικό πείραμα για την εφαρμογή ορισμένων κοινωνικών θεωριών, στερημένων φυλετικού χαρακτήρα που τείνουν στον διεθνισμό.
Πλάνη. Αυτό είναι το πρόσχημα. Είναι η σειρά διαφόρων θεατρικών πράξεων εξελισσομένων στην σκηνή, με τη συμμετοχή μεταμφιεσμένων ηθοποιών.
Μόνο στα παρασκήνια, στα οποία ισχυρίζομαι ότι εισέδυσα χάρις των σχέσεών μου, φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας της μπολσεβικικής επανάστασης. Και ο χαρακτήρας αυτός είναι η εκδίκηση και η νίκη των Ισραηλιτών της Ρωσίας τόσο κατά της ρωσικής εθνότητας όσο και κατά της χριστιανικής θρησκείας.
Γνωρίζω πόσο βαρύς είναι ο αφορισμός μου αυτός. Για να τον αποδείξω όμως μου αρκεί ν’ ανατρέξω στον ονομαστικό πίνακα των 540 επιτρόπων και βοηθών τους, οι οποίοι κυβερνούν σήμερα την άτυχη Ρωσία, την δεύτερη πατρίδα μου.

Από τον πίνακα αυτό εξάγεται ότι από τους 540 ιθύνοντες είναι:

Ρώσοι μόνο   30
Εβραίοι       447
Λιθουανοί     34
Γερμανοί      10
Αρμένιοι       12
Γεωργιανοί     1
Τσέχοι            1
Φινλανδοί       3
Καραΐμαν        1
Ούγγροι          1
-----------------------
Σύνολο        540

Δεν δημοσιεύω τον ρητό ονομαστικό πίνακα για να μη καταλάβω πολύτιμο χώρο της εφημερίδας. Τον παραδίνω όμως στον «Ελεύθερο Τύπο» για να τεθεί στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου να λάβει γνώση και αν είναι αναγκαίο να δημοσιευτεί.
Ο κ. Ι. Σοφιανόπουλος* και η φιλοξενούσα τα άρθρα του εφημερίδα απέφυγαν περιέργως να τονίσουν την παρουσία τόσων Εβραίων, άλλων κρυμμένων κάτω από ρωσικά ψευδώνυμα και άλλων όχι, επικεφαλείς των ρωσικών κρατικών υπηρεσιών.
Με την ευκαιρία αυτή σημειώνω ότι και ο κ. Ουστίνωφ, ο εν Αθήναις πρεσβευτής των Σοβιέτ είναι επίσης Ισραηλίτης που ονομάζεται πραγματικά Ζαρμπίνοβιτς. Παρεμπιπτόντως δεν αναφέρω ότι ο με το αμερικανικό όνομα Μακαριάν εμφανιζόμενος «διευθυντής του Γραφείου του Τύπου» της εδώ Ρωσικής πρεσβείας είναι Έλληνας αρνησίπατρις, γνωστός στους περισσότερους από τη Ρωσία πρόσφυγες σαν Ιωαννίδης.
Αλλά δεν είναι η στα σχεδόν αποκλειστικά εβραϊκά χέρια ευρισκόμενη διακυβέρνηση της άτυχης χώρας η μόνη απόδειξη των ισχυρισμών μου. Υπάρχουν και πολλές άλλες αποδείξεις, τις οποίες ο κ. Σοφιανόπουλος που παρέμεινε 2-3 εβδομάδες στην Ρωσσία δεν μπόρεσε να περισυλλέξει ακόμα και αν ήθελε. Λέω και αν ήθελε, γιατί οι αποδείξεις αυτές αποτελούν γεγονότα προσπίπτοντα στην αντίληψη παρατηρητών πολύ λιγότερο ευφυών και μορφωμένων από τον κ. Σοφιανόπουλο.
Ο συνεργάτης της πρωινής αθηναϊκής εφημερίδας ισχυρίζεται ότι οι Ρώσοι κομμουνιστές είναι άθεοι και προσπαθούν να εκριζώσουν κάθε θρησκευτικό αίσθημα. Δεν θα θελήσω να στηριχτώ στην βεβαίωση αυτή και να δημοκοπήσω εις βάρος του κομμουνισμού εκμεταλλευόμενος την βαθειά θρησκευτική ευλάβεια των Ελλήνων εργατών. Σημειώνω μόνο ότι η σοβαρότατη για τον ελληνικό εργατικό κόσμο ομολογία αυτή δεν διαψεύστηκε ακόμα ούτε από το Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα ούτε από την εδώ μπολσεβικική πρεσβεία.
Ούτε θέλω να επιμείνω στον ισχυρισμό αυτό γιατί και αν αυτός αληθεύει τυχόν για τους ελάχιστους (τριάντα όπως είπα) ρώσους επιτρόπους, δεν ισχύει για τους 447 εβραίους, οι οποίοι δεν είναι άθεοι ή τουλάχιστον δεν δείχνουν διόλου ότι είναι άθεοι, αλλά περιορίζονται στην λυσσώδη, άγρια, αιμοσταγή εξόντωση των χριστιανών στον εξευτελισμό της χριστιανικής θρησκείας, όλων των δογμάτων, κατά την στιγμή που δεν θίγουν ποσώς τις άλλες θρησκείες, την εβραϊκή, την μουσουλμανική, την βουδιστική και την βραχμανική. Καμία συναγωγή, κανένα τέμενος εθίγη. Μάλιστα προστατεύουν κατά τρόπο μεροληπτικότητα και προκλητικότατο την εβραϊκή θρησκεία. 
Θα επιθυμούσα μόνο να ρωτήσω τον κ. Σοφιανόπουλο και τους Έλληνες κομμουνιστές αν γνωρίζουν ότι:
  1. Οι Εβραίοι προτιμώνται σήμερα από τους χριστιανούς σε όλες τις υπηρεσίες, δημόσιες ή ιδιωτικές, τις προμήθειες, τις εργασίες παντός είδους κ.λπ.
  2. Οι μπολσεβίκοι εξαφάνισαν απ’ όλες τις βιβλιοθήκες της Ρωσίας όλα τα συγγράμματα, σε οποιαδήποτε γλώσσα και αν γράφτηκαν, που θίγουν έμμεσα ή άμεσα τους Εβραίους και την θρησκεία τους. Και αυτό όχι μόνο στις λαϊκές βιβλιοθήκες, αλλά και σε αυτές τις βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων. Απόδειξη ότι οι ιθύνοντες σήμερα την Ρωσία Εβραίοι στερούνται και της στοιχειώδους ευλάβειας παντός διανοουμένου προς την αμεροληψία και αντικειμενικότητα της επιστήμης και ότι διαπνέονται από τον πλέον στενό εβραϊκό φανατισμό.
  3. Οι μπολσεβίκοι τουφέκισαν και εξακολουθούν να τουφεκίζουν άνευ διαδικασίας οποιονδήποτε στα χέρια του οποίου μπορεί να βρεθεί ένα από τα ως άνω συγγράμματα και μάλιστα το πολύκροτο βιβλίο του Γάλλου επισκόπου Ζουέν με επιστολή του καρδιναλίου Γασπάρι «ο εβραιο-μασονικός κίνδυνος» του οποίου ο συγγραφέας ισχυρίζεται, ως γνωστόν, ότι ο μασονισμός είναι δήθεν οργάνωση εβραϊκή που τείνει σκόπιμα στην ένταση του αγώνα των τάξεων, στον εμφύλιο αλληλοσπαραγμό των χριστιανικών εθνών, στην επέκταση του κομμουνισμού, που αποσυνθέτει τα Κράτη λόγω της ουτοπικής ιδεολογίας του θα επιτρέψει στους Εβραίους να κυριαρχήσουν σε όλες τις χώρες της γης.
  4. Η όλη εξωτερική πολιτική των Ρώσων μπολσεβίκων και μάλιστα αποφάσεις κομμουνιστικών διασκέψεων των οποίων τα κείμενα θα παραθέσω στο σχετικό κεφάλαιο, εμπνέεται από πνεύμα γνήσια εβραϊκό.
  5. Ιδιαιτέρως όμως οφείλω να τονίσω ότι τα απίστευτα άγρια τυραννικά και γενικά εξοντωτικά μέτρα κατά του Χριστιανικού Κλήρου και των Χριστιανών δεν είναι απλά η εφαρμογή ενός τρομοκρατικού συστήματος, από εκείνα τα οποία εφήρμοσαν διάφοροι επαναστάσεις. Πρόκειται περί αθρόων και τελείως περιττών για την εμπέδωση του Κομμουνισμού θανατικών εκτελέσεων, σφαγών, μαρτυρίων, θανατώσεων δια της πείνας, των τουφεκισμών χάριν της διασκέδασης. 

Θα παραθέσω αύριο ονομαστικό πίνακα επισκόπων που θανατώθηκαν. Τα ονόματα των φονευθέντων ιερέων ανέρχονται σε χιλιάδες.


* Ο Ι. Σοφιανόπουλος είχε μόλις επισκεφτεί τη Σοβιετική Ρωσία και μετέφερε μια μετριοπαθή εικόνα για το νέο καθεστώς. Η σειρά των άρθρων του Ανδρόνικου πιστεύεται ότι γράφτηκε ως απάντηση σε μια σειρά άρθρων του Ιωάννη Σοφιανόπουλου που είχε δημοσιεύσει λίγες βδομάδες νωρίτερα το «Ελεύθερον Βήμα».



Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τα περιεχόμενα του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes