Δισφαινόλη Α: Η επίδρασή της στην υγεία μας


Αν θέλουν να μας δηλητηριάσουν ...δεν χρειάζεται να μας ψεκάζουν... και να σκορπούν τα δηλητήρια σε κάμπους και λαγκάδια.

Η Δισφαινόλη Α είναι μία τεχνητώς κατασκευασμένη ουσία που είχε σκοπό την μίμηση των γυναικείων ορμονών που λέγονται οιστρογόνα. Τελικά αυτή η ουσία χρησιμοποιείται εκεί που δεν το περιμένουμε γι' αυτό και βλέπουμε έξαρση φαινομένων που μόνο τυχαία δεν είναι. Η Δισφαινόλη Α , ως απομίμηση γυναικείας ορμόνης προκαλεί διαταραχή του φύλου και της σεξουαλικότητας. Ταυτόχρονα προκαλεί θρόμβους στο αίμα, διαβήτη και καρκίνο του μαστού. Και ξέρετε που χρησιμοποιείται αυτή η ουσία χωρίς να παρεμβαίνει κανείς ; Στα μπιμπερό, στο χαρτί αποδείξεων των ταμειακών, στην κονσερβοποιία, στα γυαλιά ηλίου, στις θήκες CD, σε πλαστικά σκεύη και στα πλαστικά μαχαιροπήρουνα. 
Κάπως έτσι θα φτάσουν την ομοφυλοφιλία να εξαπλωθεί στο 10% του πληθυσμού που είναι ένας από τους στόχους της Νέας Τάξης. 
Η συγκεκριμένη διεδομένη ουσία συνδέεται ακόμα με ημικρανίες ακόμα και με την εμφάνιση υπερικινητικότητας κι επιθετικότητας σε κορίτσια 3 ετών.
Οι ειδικοί προτείνουν να επιστρέψουμε στη χρήση σκευών από γυαλί, πορσελάνη, ανοξείδωτο ατσάλι και να σταματήσουμε την κατανάλωση κονσερβοποιημένων προϊόντων για να μειώσουμε την έκθεσή μας στην τεχνητή αυτή γυναικεία ορμόνη.
Το σχετικό άρθρο από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ... κοινοποιήθηκε μόλις 13 φορές:

Τι είναι, που βρίσκεται και πόσο επιβλαβής είναι η δισφαινόλη Α;

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α απαγορεύεται από το 2011 στα μπιμπερό. Επιτρέπεται όμως ακόμη στα κοσερβοκούτια ή στα σφραγίσματα. Η Σουηδή υπ. Περιβάλλοντος Λένα Εκ ζητά τώρα την πλήρη απαγόρευσή της.

Των Marcus Lütticke, Μαρία Ρηγούτσου

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α απαγορεύεται από το 2011 στα μπιμπερό. Επιτρέπεται όμως ακόμη στα κοσερβοκούτια ή στα σφραγίσματα. Η Σουηδή υπ. Περιβάλλοντος Λένα Εκ ζητά τώρα την πλήρη απαγόρευσή της.
Εδώ και χρόνια η χημική ουσία βισφενόλη Α είναι αμφιλεγόμενη και αποτελεί αντικείμενο συχνών επικρίσεων. Την συναντάμε σε μια σειρά προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως τα CD, το χαρτί αποδείξεων που δίνουν στα καταστήματα, στα κινητά τηλέφωνα ακόμη και στα κράνη των μοτοσικλετιστών.
Η δισφαινόλη Α κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1930, όταν αναζητούνταν συνθετικά υλικά που θα μπορούσαν να μοιάζουν στα οιστρογόνα, στις γυναικείες φυλικές ορμόνες. Γρήγορα όμως διαπιστώθηκε ότι η δισφαινόλη δεν είχε τη θεραπευτική λειτουργία που αναμενόταν και πως άλλες ουσίες ήταν καταλληλότερες να χρησιμοποιηθούν στη φαρμακευτική.
Η δισφαινόλη Α βρήκε γρήγορα εφαρμογή όμως σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στη χημική βιομηχανία. Στη χημική βιομηχανία η συγκεκριμένη ουσία είναι ιδιαίτερα «αγαπητή» για τις πολύπλευρες εφαρμογές της, για τις καλές μονωτικές ιδιότητές της και για τη δυσκολία με την οποία φλέγεται.

Επιβλαβής για την υγεία
Έρευνες έχουν αποδείξει ωστόσο ότι η δισφαινόληΑ μπορεί να διαλύεται και να διοχετεύεται στην τροφή. Συναντάται συχνά στα πλαστικά. Η δισφαινόληΑ μπορεί για παράδειγμα να διαλυθεί μέσω βραστού νερού και να εισχωρήσει στις τροφές. Ακόμη και χωρίς να αναπτυχθεί θερμότητα όμως, είναι δυνατόν η ουσία να διαλυθεί.

Από το 2011 απαγορεύεται η χρήση της δισφαινόλη Α στα μπιμπερό
Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί πάντως να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, για παράδειγμα να ενισχύει τις καρδιακές παθήσεις και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να υπάρξουν αρνητικές επιδράσεις στην σεξουαλική ζωή του ανθρώπου. Στα μωρά μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε παραμορφώσεις.
Για το λόγο αυτό η ΕΕ αποφάσισε το 2011 να απαγορεύσει τουλάχιστον τη χρήση της δισφαινόλη Α στα μπιμπερό. Για τους υπόλοιπους τομείς η Κομισιόν όρισε ανώτατα επιτρεπτά όρια. Η Γαλλία σκοπεύει πάντως από το 2015 να απαγορεύσει πλήρως τη χρήση της συγκεκριμένης χημικής ουσίας στις συσκευασίες τροφίμων.

Πιο αποφασιστική φαίνεται η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος Λένα Εκ, η οποία τάσσεται υπέρ μιας πλήρους απαγόρευσης της δισφαινόλη Α. «Η έκκλησή της παραβιάζει ανοιχτές θύρες», δήλωσε από την Γερμανία η εκπρόσωπος τύπου της περιβαλλοντικής οργάνωσης BUND, η οποία επίσης συνηγορεί στην πλήρη απαγόρευση της ουσίας. Εντούτοις στην έκκληση της Σουηδής υπουργού υπάρχουν αντιρρήσεις και οι υπέρμαχοι της χρήσης της δισφαινόλη Α από τη χημική βιομηχανία, δηλώνουν ότι την άνοιξη με ειδική έκθεση θα αποδείξουν πως η ουσία είναι ασφαλής και τηρεί τα ευρωπαϊκά στάνταρ.
Πηγή: skai.gr


Σχετικά άρθρα στα Αγγλικά μπορείτε να βρείτε στις εξής διευθύνσεις:

  1. Gender-bending chemical found in tin cans and shop receipts 'can cause fatal clogging of arteries'
  2. Gender-bending chemical that 'makes girls as young as three aggressive and hyperactive'
  3. Gender-bender chemicals found in tins
  4. Migraines link to refillable water bottles: 'Gender-bending' chemical in packaging may trigger the attacks




Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τα περιεχόμενα του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes