Α. Ανδρόνικος: Τι είναι ο Μπολσεβικισμός (22ο Μέρος, 28.02.1925)

Για να μάθει ο Ελληνικός Λαός


Οι Αρχηγοί των Σοβιέτ και το Μακεδονικό Ζήτημα – Η Επαφή τους με την Βουλγαρική Μακεδονική Οργάνωση – Η Συνεργασία των Κομιτατζήδων με την Μόσχα – Θέλουν Πόλεμο για την Αυτονόμηση της Μακεδονίας

Επιμέλεια: Βασίλειος Ι. Κετσεκιουλάφης
Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος

ΚΒ’

Μία ακόμα απόδειξη, απόδειξη ακαταμάχητη, ότι οι ιθύνοντες της Μόσχας δεν είναι ιδεολόγοι  ανθρωπιστές, αλλά κακόβουλοι προσωπιδοφόροι που ζητούν την διάλυση των χριστιανικών εθνών, η εγκληματική λύσσα τους να ανακινήσουν το Μακεδονικό ζήτημα.
Κατά την στιγμή που όλοι οι λαοί, εξαντλημένοι από τον παγκόσμιο πόλεμο – οι δε λαοί του Αίμου, και από τους Βαλκανικούς – διψούν για ειρήνη για να αναπτυχθούν και για να επουλώσουν τις πληγές τους, οι τύραννοι της Μόσχας που δεν σέβονται το γενικό αυτό αίσθημα, εργάζονται με όλες τις δυνάμεις τους για να προκαλέσουν νέους πολέμους, νέα πένθη, νέα ερείπια.
Και ο πλέον κακόπιστος άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να ομολογήσει ότι η νοτιοδυτική, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία κατοικούνταν ήδη το 1913 από ελληνική πλειοψηφία, η οποία μεταβλήθηκε τώρα σε παμψηφία περίπου μετά την αναχώρηση των Τούρκων και την εγκατάσταση των προσφύγων. Τι επέτασσε στον διεθνή κομμουνισμό ο εθνολογικός αυτός χαρακτήρας της Ελληνικής Μακεδονίας;
Στοιχειώδη σεβασμό προς την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών. Εν τούτοις ήδη την επαύριον της εθνικής συμφοράς, κατά την στιγμή που οι αιματηρές φλόγες, της πυρπολημένης ελληνικής Σμύρνης φώτιζε τα ύδατα του Αιγαίου οι δικτάτορες της Μόσχας ερχόντουσαν σε επαφή με την βουλγαρική μακεδονική οργάνωση για να ανακινήσουν το Μακεδονικό ζήτημα, για να δημιουργήσουν νέα συμφορά στην τόσο μισητή από αυτούς Ελλάδα.
Κατ’ εντολή της Μόσχας η Πέμπτη Βαλκανική Κομμουνιστική Διάσκεψη που συνήλθε στην Σόφια κατά τον Οκτώβριο του 1922 αποφάσιζε τα εξής:
«Τα Κομμουνιστικά Κόμματα των Βαλκανίων που αποκάλυψαν τους αληθινούς σκοπούς της εθνικόφρονης πολιτικής των Σέρβων, Βουλγάρων και Ελλήνων αστών (Σημ. η Ελλάδα πάντα τελευταία)  δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τον αγώνα των πληθυσμών της Μακεδονίας για την εθνική ανεξαρτησία τους, ότι θα εργαστούν για να απαλλάξουν το εθνικό κίνημα της Μακεδονίας από την επιρροή των αστών των γειτονικών χωρών και να το οδηγήσουν στην οδό του επαναστατικού αγώνα για τον σκοπό της ίδρυσης Σοβιετικής Δημοκρατίας στην Μακεδονία και Ομοσπονδιακής Σοβιετικής Δημοκρατίας του Αίμου» (Δεύτερη παράγραφος του τέταρτου κεφαλαίου των αποφάσεων της ρηθείσας διάσκεψης).
Και στο έγγραφο αυτό φαίνονται όλοι οι καταχθόνιοι σκοποί των αιμοδιψών τυράννων της Μόσχας, με τους οποίους συμπράττουν δυστυχώς και Έλληνες κατά το όνομα κομμουνιστές.

Ο Μέγας Δούκας της Ρωσίας Μπόρις με την σύζυγό του, αφιχθέντες τελευταία στην Νέα Υόρκη, όπου σκέπτονται να ιδρύσουν κατάστημα γυναικείων νεωτερισμών
Γιατί ρωτάω:
Είναι δυνατόν να αγνοούν οι δαιμόνιοι αρχηγοί του μπολσεβικισμού ποια είναι σήμερα η σύνθεση του πληθυσμού της ελληνικής Μακεδονίας; Και αφού γνωρίζουν πως ποδοπατούν την θέληση αυτού, ελληνική σχεδόν κατά παμψηφία, να απολαύσει ειρήνη για να ησυχάσει από τις μακρές του δοκιμασίες; Που είναι ο σεβασμός τους προς την αρχή των εθνοτήτων; Και γιατί να γίνει η Μακεδονία κομμουνιστική Δημοκρατία, εφόσον αυτοί οι ίδιοι οι μπολσεβίκοι εγκατέλειψαν τις αρχές της κοινοκτημοσύνης στην Ρωσία, αφού την οδήγησαν στην πείνα, στην διαφθορά και στην ατίμωση;
Οι μισθωτοί πράκτορες των ερυθρών τυράννων στην Ελλάδα, που απαρτίζουν το δήθεν «ελληνικό» κομμουνιστικό Κόμμα, για να υποστηρίξουν την ανθελληνική πολιτική των πατρώνων τους στο Μακεδονικό ζήτημα, επικαλούνται διαρκώς την μαρτυρία του Γερμανού Βάιγκαντ σχετικά με την σύνθεση του πληθυσμού της Μακεδονίας.
Οι απλοϊκοί ή κακόβουλοι αυτοί υπηρέτες των βουλγαρικών βλέψεων υποκρίνονται ότι αγνοούν:
  1. Ότι ο Βάιγκαντ επισκέφτηκε μόνο την κατεχόμενη από τους γερμανοβούλγαρους Μακεδονία κατά τον παγκόσμιο πόλεμο, απεσταλμένος για το σκοπό αυτό από το καϊζερικό επιτελείο.
  2. Ότι ο Βάιγκαντ διατηρεί Βαλκανικό Ινστιτούτο στην Λειψία με επιχορήγηση του βουλγαρικού Κράτους, του αστικού βουλγαρικού Κράτους.
Πως λοιπόν οι δήθεν «διεθνιστές» του Κομμουνισμού, ελληνικού και ρωσικού, υιοθετούν μονομερώς απόψεις αστικών Κρατών και μάλιστα κατακτητικών όπως η καϊζερική Γερμανία και η κομιτατζήδικη Βουλγαρία;
Η πρότινος πραγματοποιούμενη δολοφονία του μεγάλου αρχικομιτατζή Αλεξάντρωφ έσυρε λίγο το πέπλο, το οποίο καλύπτει την συνεργασία των περισσότερων κομιτατζήδων με τους Εβραίους τύραννους της Μόσχας. Αποκαλύφτηκε, ως γνωστόν, ότι ο Αλεξάντρωφ δολοφονήθηκε από όργανα του κομιτατζή Τσαούλεφ, ο οποίος μεταβαίνοντας στην Βιέννη, σύναψε συμφωνία με τον εκεί μεγάλο μπολσεβικικό κέντρο. Είναι ατύχημα ότι οι βούλγαροι κομιτατζήδες είναι διαιρεμένοι στο ζήτημα αυτό. Γιατί άλλοι μεν ζητούν την απλή προσάρτηση της Μακεδονίας στην Βουλγαρία, άλλοι δε την αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης. Είναι επίσης ευτύχημα ότι οι αγρότες του Σταμπολίνσκι υποσχέθηκαν εκδίκηση κατά τους αντιπάλους τους, οι οποίοι με την βία και την τρομοκρατία ανήλθαν στην αρχή. Οι εσωτερικές διενέξεις των Βουλγάρων και ο μερικός αφοπλισμός τους δεν θα τους επιτρέψει για πολύ ακόμα διάστημα να κινηθούν. Και οι Ελλάδα, η οποία έπρεπε εν τω μεταξύ να οργανωθεί πατάσσοντας τόσο την άκρα αριστερά όσο και την άκρα δεξιά, παρακολουθεί αδιάφορη, σαν υπνωτισμένη, τις εξόχως αντεθνικές ενέργειες των μεν και των δε.
Οι «Έλληνες» κομμουνιστές δεν αγνοούν ότι ο Βούλγαρος βουλευτής Βασίλειος Κολλάρωφ παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην διεθνή. Ρόλο όχι κοινωνιολογικό αλλά γνήσια βουλγαρικό. Οι ιθύνοντες της Μόσχας ευχαρίστως αποδέχονται τις βουλγαρικές εισηγήσεις του «συντρόφου» Κολλάρωφ εφόσον αυτές εξυπηρετούν το ανίερο πρόγραμμά τους.
Νομίζω ότι και μόνη η αποδεδειγμένη αυτή μεροληψία των δήθεν «διεθνών» κομμουνιστών υπέρ των Βουλγάρων και μόνη η προσπάθεια των Ρώσων κομμουνιστών να προκαλέσουν νέο πόλεμο για την αυτονόμηση της Μακεδονίας θα έπρεπε να δραστηριοποιήσουν όλους τους Έλληνες εργάτες εναντίον των «Ελλήνων» πρακτόρων της Μόσχας.
Αύριο θα αρχίσω την δημοσίευση ονομαστικού πίνακα των κυριότερων 540 κομισάριων της σοβιετικής Ρωσίας με την εθνικότητα και την υπηρεσία καθενός για να μάθουν όχι μόνο ο Ελληνικός, αλλά όλοι οι χριστιανικοί λαοί, ποιοι είναι οι προσωπιδοφόροι δημαγωγοί, οι οποίοι ζητούν να εκμεταλλευθούν την αθωότητα των εργατών και χωρικών του κόσμου για να οδηγήσουν αυτούς στην δυστυχία, στην διαφθορά και την αποσύνθεση.

Υ.Γ. Ευχαρίστως δέχομαι την πρόσκληση του Ισραηλίτη Έλληνα από την Θεσσαλονίκη κ. Ισαάκ Καμπέλη για να απαντήσω σε ορισμένα σημεία της επιστολής του που δημοσιεύτηκε χθες στον «Ελεύθερο Τύπο».
  1. Όχι εγώ αλλά ο αντιστράτηγος κ. Οθωναίος και ο διευθυντής της αστυνομίας Θεσσαλονίκης κ. Καλοχριστιανάκης δήλωσαν δημόσια ότι τα τρία τέταρτα των κομμουνιστών της Θεσσαλονίκης είναι Ισραηλίτες, και όχι ότι τα τρία τέταρτα των Ισραηλιτών είναι κομμουνιστές.
  2. Δεν δυσκολεύομαι καθόλου να δεχτώ ως ειλικρινείς τις διαθέσεις του κ. Καμπέλη σχετικά με την Ελλάδα και την Δημοκρατία. Τον παρακαλώ όμως να μη λησμονεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ισραηλιτών Θεσσαλονίκης ψήφισαν υπέρ του βασιλισμού:α) στις εκλογές του 1915.β) στις εκλογές του 1920.γ) απείχε από τις εκλογές της σημερινής Συνέλευσης, όπως ο βασιλισμός.δ) ψήφισε κατά της Δημοκρατίας.Όλες αυτές οι εκδηλώσεις προκάλεσαν ακριβώς την θλιβερή έκπληξη όλων εκείνων, όπως εγώ, που εκτιμούν την ισραηλιτική φυλή, η οποία είναι τόσο μορφωμένη, τόσο ευφυής, ώστε να μην ακολουθεί από απλή οπισθοδρομικότητα τον βασιλισμό (διότι και άλλοι Έλληνες είναι βασιλόφρονες και κανείς δεν τους ενοχλεί) αλλά από εξόχως χαρακτηριστική υστεροβουλία .
  3. Εκτιμώ περισσότερο την κολοσσιαία διεθνή δύναμη του κ. Καμπέλη, την οποία αποτελούν οι Ισραηλίτες της γης. Και διερωτώμαι πολλές φορές γιατί αυτή η τεράστια δύναμη ευφυών και μορφωμένων ανθρώπων δεν έπραξε τίποτα για να εμποδίσει την εκρίζωση του Χριστιανικού και Ελληνικού Πολιτισμού της Ανατολής, γιατί δεν έπραξε τίποτα για να ματαιώσει κατά την έκρηξή της την μπολσεβικική επανάσταση και να σώσει τον ατυχή ρωσικό λαό από την πείνα, από την σφαγή, από την αποσύνθεση και την ερήμωση;
Α. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ 

Διαβάστε επίσης:
1ο Μέρος               11ο Μέρος               21ο Μέρος
2ο Μέρος               12ο Μέρος
3ο Μέρος               13ο Μέρος
4ο Μέρος               14ο Μέρος
5ο Μέρος               15ο Μέρος
6ο Μέρος               16ο Μέρος
7ο Μέρος               17ο Μέρος
8ο Μέρος               18ο Μέρος
9ο Μέρος               19ο Μέρος
10ο Μέρος             20ο Μέρος


Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τα περιεχόμενα του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes