Κατάσχεση πρώτης κατοικίας ζευγαριού συνταξιούχων λόγω ΕΝΦΙΑ 200.000 € [Βίντεο]

ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ



Αντιμέτωπο με κατάσχεση της πρώτης τους κατοικίας, βρίσκεται ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, στο Ψυχικό, για χρέη στην εφορία από τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως είπαν οι ίδιοι σε αποκλειστικό ρεπορτάζ στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», κληρονόμησαν το σπίτι από τους γονείς της συζύγου και ο φόρος του μόνο για το 2015 άγγιξε τις 30.000 ευρώ, όταν το ετήσιο εισόδημα από τις συντάξεις που λαμβάνουν, δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.
Ο σύζυγος μετά από προσπάθειες κατάφερε να μπει στις 100 δόσεις για το διακανονισμό του χρέους, αλλά και πάλι αδυνατούσε να πληρώνει τη δόση των 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος συνολικά έφτασε το ποσό των 200.000 ευρώ.
Παρά τις προσπάθειές τους να πουλήσουν το σπίτι τους, δεν τα κατάφεραν και έτσι αναγκάστηκαν να πουλήσουν κοσμήματα και έπιπλα προκειμένου να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ο μοναδικός λόγος που η κατοικία παραμένει στους κατόχους της, είναι η αποχή των δικηγόρων.




Πηγή: ethnos.gr

Ας θυμηθούμε όμως τι δήλωναν οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι παρότρυναν τον κόσμο να μη πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, που κανένας εισαγγελέας δεν τολμά ν' ακουμπήσει:










Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes