"Αναρχοσιωνιστές!" ...Ε όχι και Αναρχικοί...


Τους Αναρχοσιωνιστές τους γνωρίσαμε για πρώτη φορά από την δράση τους στην Γερμανία. Το όνομά τους "Antideutshe" δηλαδή Αντιγερμανοί (όπως λέμε ανθέλληνες) οι οποίοι έχουν μία συμπάθεια προς τις ΗΠΑ αλλά και πλήρη και απόλυτη στήριξη στο Ιμπεριαλιστικό Σιωνιστικό ψευδοκράτος στην Γη της Κατεχόμενης Παλαιστίνης. 

Του Χριστόφορου Τριαντάφυλλου

Στις δράσεις τους υπάρχει η προσπάθεια ανάδειξης του Ισραήλ με κείμενα που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα των Σιωνιστών απέναντι στους "Άραβες τρομοκράτες" αλλά την ίδια την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ του οποίου την ύπαρξη θεωρούν σαν την βάση του αντιφασιστικού αγώνα.



Η δημιουργία τους ήρθε σαν απάντηση στις προσπάθειες για την επανένωση της Γερμανίας αλλά και σαν αντίβαρο στην Αντιιμπεριαλιστική, Αντικαπιταλιστική και Αντιαμερικάνικη Αριστερά. Υποστηρικτές όλων των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της Δύσης, όπως της επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003, στέκονται κριτικά στην κυρίαρχη Αριστερή και Αντικαπιταλιστική τοποθέτηση, την οποία θεωρούν και Αντισημιτική, η οποία είναι υποτίθεται βαθιά ριζωμένη στη γερμανική πολιτιστική ιστορία.
Τα πρώτα σημάδια της ύπαρξής τους εμφανίστηκαν κατά την διάλυση της Κομμουνιστικής Λίγκας (Kommunistischer Bund) μια Μαρξιστική-Λενινιστική Οργάνωση που δραστηριοποιούνταν κυρίως στο Αμβούργο και την Βόρειο Γερμανία.
Η ταχεία κατάρρευση της Λ.Δ. της Γερμανίας και η επικείμενη ένωση με την Γερμανία, οδήγησε σε μία εσωτερική κρίση την Κομμουνιστική Λίγκα που μια μειοψηφία αντέδρασε, θεωρώντας πως η επανένωση της Γερμανίας είχε εθνικιστικά-αντισημιτικά χαρακτηριστικά και πως ήταν μία ριζοσπαστικοποιημένη έκδοση του Φασισμού. Σύνθημα τους στις διαδηλώσεις κατά της επανένωσης της Γερμανίας το "Γερμανία ποτέ ξανά".



Παράλληλα η ίδια ομάδα που είχε πρωτοστατήσει κατά της επανένωσης της Γερμανίας εξέδωσε και το περιοδικό "Μπαχάμες". Στα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του, το περιοδικό Μπαχάμες υπηρέτησε ως μια πλουραλιστική εφημερίδα με ποικιλία όλων των ρευμάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς οι οποίοι ήταν ενωμένοι σε μια κοινή αντιπολιτευτική θέση στο γερμανοεθνικισμό, τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Σταδιακά η εφημερίδα άλλαξε χαρακτήρα και είχε μία τάση στο να υποστηρίζει μία οργάνωση του Φράινμπουργκ το "Φόρουμ της Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας". Έναν ριζοσπαστικό Αριστερό σχηματισμό, ο οποίος έχει ανάμικτα στοιχεία από το Κομμουνιστικό Συμβούλιο και στοιχεία της Κριτικής Θεωρίας, κυρίως του Τέοντορ Αντόρνο, ηγετικού στελέχους της σχολής της Φρανκφούρτης. Το 2007 η Haaretz αναφέρει το περιοδικό "Μπαχάμες" ως το κορυφαίο "Αντιγερμανικό και φιλοϊσραηλινό Κομμουνιστικό(;) περιοδικό".



Στην Ελλάδα τους Αναρχοσιωνιστές τους γνωρίσαμε σαν Terminal 119 και εν'συνεχεία σαν Antifa Negative, οι οποίοι εισήγαγαν το μοντέλο των "Antideutshe" προσαρμόζοντας το στα Ελληνικά δεδομένα. Εισαγωγείς κάποιοι Σιωνιστές υποστηρικτές του Ισραήλ, μέλη της Εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα οι οποίοι το βρήκαν σαν μία διέξοδο και που θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην Αντιιμπεριαλιστική και Αντικαπιταλιστική Αριστερά, αλλά και στον Αναρχικό χώρο ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία στέκεται αλληλέγγυος με τον Παλαιστινιακό λαό και έχει καταφέρει και τους έχει απομονώσει και αποκλείσει από τις δραστηριότητές του. 



Όπως και οι Γερμανοί Σιωνιστές έτσι και αυτοί, χρησιμοποιούν τον Αντισημιτισμό για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων αλλά και για την απαραίτητη Σιωνιστική προπαγάνδα. Υποβαθμίζουν τον ρόλο των ΗΠΑ και τις ευθύνες των Δυτικών Καπιταλιστικών κέντρων εις βάρος των Αραβικών λαών και είναι σε αγαστή συνεργασία με την Πρεσβεία των Σιωνιστών στην Ελλάδα. Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο που έχουμε παρατηρήσει και έχει και αυτό το ενδιαφέρον του, είναι το γεγονός πως όλοι τους ανεξαιρέτως είναι υπέρμαχοι της δημιουργίας ενός Αυτόνομου κράτους του Κουρδιστάν στα Συριακά εδάφη.
Η δράση τους μέχρι το Καλοκαίρι του 2014 ήταν κυρίως προπαγανδιστική μέσω του διαδικτύου, μέχρι που έκαναν την εμφάνισή τους σε συγκέντρωση Αριστερών, Αναρχικών και φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων, έξω από το ίδρυμα Κακογιάννης με μία φιλοσιωνιστική αντισυγκέντρωση με Ισραηλινές σημαίες δήθεν κατά του αντισημιτισμού.



Η αλήθεια βέβαια είναι λίγο διαφορετική και την έχω περιγράψει με αυτό το άρθρο μου "Η Αντιιουδαική-Αντισημιτική φύση του κράτους του Ισραήλ" το οποίο και τους προτείνω ανεπιφύλαχτα με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα μπορέσουν να καταλάβουν πως με το να υποστηρίζουν, να δικαιολογούν, να υποβαθμίζουν την ύπαρξη του Ιμπεριαλιστικού κράτους, που είναι υπεύθυνο για όλα τα εγκλήματα στην περιοχή γίνονται συνένοχοι με τους εγκληματίες.
Πηγή: tillthehalt

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes