Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας ακύρωσε τις Προεδρικές Εκλογές

Фото: ©REUTERS/LEONHARD FOEGER
Το κόμμα του ηττημένου υποψηφίου, ανέφερε ότι η εκλογική διαδικασία διεξήχθη με πολλά προβλήματα. Το Συνταγματικό δικαστήριο της Αυστρίας, έλαβε την απόφαση να ακυρώσει την εκλογή του Προέδρου και να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία σ' ολόκληρη τη χώρα. 

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους νικητής του δεύτερου γύρου των εκλογών ήταν ο ανεξάρτητος υποψήφιος Alexander van der Bellen, με ποσοστό 50,1%.
Αντίπαλός του ήταν ο υποψήφιος του δεξιού λαϊκού κόμματος της ελευθερίας Norbert Hofer. Το κόμμα του αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι προέκυψαν πολυάριθμες παραβάσεις κατά την τελική καταμέτρηση σε 94 από τις 117 εκλογικές αρχές.


Οι υποψήφιοι Van der Bellen και Hofer: Η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί
Ο Van der Bellen ήταν εκπρόσωπος των φιλοευρωπαϊκών θέσεων, με την υποστήριξη του κόμματος των Πρασίνων, στο οποίο υπήρξε επικεφαλής από το 1997 έως το 2008. Είναι 72 ετών. Οι πρόγονοί του ήταν μετανάστες από τη Ρωσία που έφθασαν μέσω Ολλανδίας στην Αυστρία τον 17ο αιώνα.
Με προβάδισμα μόλις 31.000 ψήφων είχε ο φιλο-πράσινος Alexander van der Bellen κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 22 Μαΐου 2016 εναντίον του υποψηφίου του κόμματος FPÖ, Norbert Hofer. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ορκιστεί στις 8 Ιουλίου ο διάδοχος του Προέδρου της Δημοκρατίας Heinz Fischer. Ο σοσιαλδημοκράτης αποχωρεί από τη θέση του, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, μετά από δώδεκα χρόνια. Τώρα θα πρέπει το τρικέφαλο προεδρείο του κοινοβουλίου να αναλάβει τις εργασίες του αξιώματος του αρχηγού του κράτους κατ' εντολή. Και ο Hofer είναι μέλος του Προεδρείου. 



Ο Van der Bellen παρουσιάστηκε βέβαιος για τη νίκη, μετά από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. "Αν τα κατάφερα μία φορά, μπορώ να τα καταφέρω και δεύτερη", είπε ο 72χρονος καθηγητής οικονομίας. Προθεσμία για μια νέα εκλογή φαίνεται να είναι πιθανή η αρχή του φθινοπώρου. Για την συγκεκριμένη ημερομηνία της εκλογής για το ανώτατο αξίωμα του κράτους θα συνέλθει προς συζήτηση η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα.



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes