Η Δύση θέλει να «εκδημοκρατίσει» τη Συρία με αλλοεθνείς αποκεφαλιστές


Οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία... που θέλουν να φέρουν τη «Δημοκρατία» με τη βοήθεια της Δύσης... που τους πνίγει το δίκιο και ο καημός για τα ανθρώπινα δικαιώματα που «παραβιάζει» ...ο «διαβολικός» Άσαντ ...δεν ήταν παρά επαγγελματίες αποκεφαλιστές από διάφορες χώρες, που ευχαρίστως σκοτώνουν οικογένειες και παιδάκια για 1.000 δολάρια τον μήνα.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι της Δύσης... που υποστηρίζονται οικονομικά και εξοπλίζονται από τους «Φίλους της Συρίας» στους οποίους ανήκει και η Ελλάδα...

Δημοσιεύει σχετικά "ΤΟ ΒΗΜΑ":


Ομάδες αντικαθεστωτικών που πολεμούν κάτω από τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ισλαμιστικές οργανώσεις και τζιχαντιστές του πρώην Μετώπου αλ-Νόσρα εξαπέλυσαν αντεπίθεση για να σπάσουν την πολιορκία των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ και των συμμάχων του στο ανατολικό Χαλέπι. Πηγή του συριακού στρατού λέει πως η αντεπίθεση έχει εξαπολυθεί σε συντονισμό με το Ισλαμικό Κράτος.
Τουλάχιστον 15 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 100 είναι οι τραυματίες από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των ισλαμιστών ανταρτών στα δυτικά της μαρτυρικής πόλης, σύμφωνα με το εδρεύων στο Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Περισσότερες από 150 οβίδες και ρουκέτες έχουν πέσει σε πολλές συνοικίες στα δυτικά της πόλης, ενώ αντικαθεστωτικοί και τζιχαντιστές έχουν χτυπήσει και το στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ-Ναγράμπ στα ανατολικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Οι βομβαρδισμοί είναι σφοδροί, ενώ έχουν αναφερθεί και επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα οχήματα.
Το Χαλέπι, η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας προ του εμφυλίου, έχει καταστεί το βασικό μέτωπο της σύγκρουσης μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ που υποστηρίζεται από το Ιράν, τη Ρωσία και σιιτικές πολιτοφυλακές, και τους σουνίτες αντάρτες στους οποίους περιλαμβάνονται ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, τις μοναρχίες του Κόλπου και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πόλη είναι διαιρεμένη εδώ και τέσσερα χρόνια μεταξύ του ελεγχόμενου από το καθεστώς δυτικού τομέα και της ανατολικής πλευράς που βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών και τελεί υπό πολιορκία από το καλοκαίρι με τις επιδρομές του στρατού Άσαντ και της Ρωσίας να έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.
Στο Χαλέπι βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοφανές ανθρωπιστικό δράμα με περισσότερους από 270.000 ανθρώπους να βρίσκονται παγιδευμένοι στα ανατολικά, περικυκλωμένοι από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.
Η αντεπίθεση επικεντρώνεται στο δυτικό άκρο της πόλης από αντάρτες που έχουν τη βάση τους έξω από το Χαλέπι. Φωτογραφίες δείχνουν αντάρτες να κινούνται προς το Χαλέπι με άρματα μάχης και μοτοσυκλέτες, εκσκαφείς, φορτηγά, καθώς και στήλες καπνού να υψώνονται έπειτα από εκρήξεις.
Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες ως προς την κατάσταση επί του εδάφους στα περίχωρα του Χαλεπίου. Αντάρτες υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει πολλές θέσεις από τις κυβερνητικές δυνάμεις και το Παρατηρητήριο ανέφερε πως κατέλαβαν σημείο ελέγχου σε εργοστάσιο στα νοτιοανατολικά της πόλης και σε άλλα κοντινά σημεία.
Πηγή του συριακού στρατού υποστήριξε ωστόσο ότι ο στρατός και οι σύμμαχοί του απέκρουσαν «εκτεταμένη επίθεση» στο νότιο και δυτικό Χαλέπι. Η συριακή κρατική τηλεόραση έχει κάνει λόγο για πέντε νεκρούς αντίθετα με τις πληροφορίες του Παρατηρητήριου για τουλάχιστον 15 θύματα.
«Όλες οι ομάδες της Τζάις αλ Φάταχ [συμμαχία των κυριότερων τζιχαντιστικών και ισλαμιστικών οργανώσεων) ανακοίνωσαν την έναρξη της μάχης για να διασπαστεί η πολιορκία του Χαλεπίου» δήλωσε την Παρασκευή ο Αμπού Γιούσεφ αλ Μουζχαζίρ, πολέμαρχος και εκπρόσωπος της ισχυρής ισλαμιστικής οργάνωσης Αχράρ αλ Σαμ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο βαθμός συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων ομάδων είναι ασυνήθιστος και η επιχείρηση επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στο δυτικό άκρο της πόλης.
Στην αντεπίθεση συμμετέχουν οι τζιχαντιστές της Τζαμπάτ Φατάχ αλ-Σαμ, πρώην Μέτωπο αλ-Νόσρα που μετονομάστηκε μετά τη «διάσπαση» από την Αλ Κάιντα. Η οργάνωση είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίθεση του Ιουλίου όταν οι αντάρτες έσπασαν για αρκετές εβδομάδες την πολιορκία του καθεστώτος Άσαντ στο Χαλέπι πριν επιβληθεί ξανά από το στρατό.
Ο ρόλος της Τζαμπάτ Φατάχ αλ-Σαμ, που εντάσσεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, έχει περιπλέξει την πολιτική της Δύσης ως προς την στήριξη των πολέμιων του καθεστώτος Άσαντ. Οι ΗΠΑ έχουν εμποδίσει την προμήθεια των ανταρτών με πιο ισχυρά όπλα, όπως αντιαεροπορικούς πυραύλους, υπό το φόβο ότι μπορεί να καταλήξουν στα χέρια τζιχαντιστών.
Πηγή του συριακού στρατού ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πως η αντεπίθεση έχει εξαπολυθεί σε συντονισμό με το Ισλαμικό Κράτος -εναντίον του οποίου έχουν πολεμήσει όλες οι υπόλοιπες ομάδες, περιλαμβανομένης της Φατάχ αλ-Σαμ.
Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όντως συγκρούστηκαν με τον συριακό στρατό την Παρασκευή σε ελεγχόμενη από την κυβέρνηση αεροπορική βάση σε απόσταση 37 χιλιομέτρων ανατολικά του Χαλεπίου, δίπλα σε περιοχή που ελέγχει ήδη η τζιχαντιστική οργάνωση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

«Υπάρχει γενικό κάλεσμα για όποιον μπορεί να κρατήσει όπλο» δήλωσε πηγή του Μετώπου Λεβάντε, οργάνωσης στις τάξεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Σε ένα άλλο άρθρο που δημοσίευσε "ΤΟ ΒΗΜΑ" μαθαίνουμε ότι η Ρωσία και η Συρία καταγγέλλουν τις ΗΠΑ ισχυριζόμενες ότι "στέλνουν (οι ΗΠΑ) τους τζιχαντιστές από τη Μοσούλη στη Ράκα":


Ενστάσεις για αλλαγή συσχετισμών στη Συρία από την επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης εκφράζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Σύρο ομόλογό του Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ να συμπληρώνει πως ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός ενθαρρύνει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να μετακινηθούν από τη Μοσούλη στη Ράκα. 
Οι δηλώσεις έγιναν κατόπιν συνάντησης Λαβρόφ, Μουάλεμ και του Ιρανού ΥΠΕΞ Μοχαμάντ αλ-Τζαρίφ στη Μόσχα.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι εν εξελίξει επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στη Συρία.
Υπερθεματίζοντας ο Σύρος ομόλογός του Ουαλίντ αλ Μουάλεμ δήλωσε πως η δυτική συμμαχία θέλει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να μεταφερθούν από τη Μοσούλη στη Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα της σουνιτικής τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία.
Ο Λαβρόφ δήλωσε ακόμη πως για τη Συρία χρειάζεται ένα Σχέδιο Μάρσαλ, ανάλογο με εκείνο που οι δυτικές δυνάμεις είχαν συμφωνήσει να θέσουν σε εφαρμογή για να βοηθήσουν την μεταπολεμική Γερμανία.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Λαβρόφ ανέφερε πως οι κυρώσεις κατά της Συρίας πλήττουν κατά κύριο λόγο τους αμάχους στη χώρα και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει εναλλακτική στην πολιτική λύση του εμφυλίου πολέμου.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης πως ο κατηγορίες ότι βρίσκεται η Ρωσία πίσω από τους βομβαρδισμούς στο σχολείο της Ιντλίμπ αποτελούν παραπληροφόρηση, και δήλωσε επίσης πως κατά το τελευταίο δεκαήμερο οι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας του δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία επιδρομή στο Χαλέπι.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διαμηνύει στις ΗΠΑ ότι "η υπομονή της Ρωσίας στη Συρία μπορεί να εξαντληθεί". Ακολουθεί άρθρο που δημοσίευσε επίσης "ΤΟ ΒΗΜΑ" στις 27.10.2016:


Η Ρωσία δείχνει αυτοσυγκράτηση στη Συρία, αλλά μπορεί να χάσει την υπομονή της και να απαντήσει, προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς περαιτέρω σχόλια αφού κατηγόρησε όμως πρώτα τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό για επιδρομή κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων τον Σεπτέμβριο.
Δήλωσε παράλληλα αποφασισμένος να «εκκαθαρίσει» τη «φωλιά τρομοκρατών» στο Χαλέπι παρά την παρουσία αμάχων στην πόλη, ενώ ανέφερε ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να εμπλακεί στρατιωτικά στο Ιράκ ή την Λιβύη.
Σε ομιλία που εκφώνησε στη νότια Ρωσία με επίκεντρο τις διεθνείς σχέσεις, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η υπομονή της Ρωσίας στη Συρία μπορεί να εξαντληθεί και να αντιδράσει με κάποιον τρόπο σε αδιευκρίνιστες ενέργειες, μεταδίδει σχετικά το πρακτορείο Reuters.
«Δεν απαντάμε στους εταίρους μας με τέτοιο αγενή τρόπο. Όμως όλα έχουν τα όριά τους. Μπορεί να απαντήσουμε» ανέφερε αφότου κατηγόρησε τις δυνάμεις του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού για παραβίαση συμφωνίας εκεχειρίας με επίθεση κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων τον Σεπτέμβριο.
Μιλώντας για το Χαλέπι, ο Πούτιν ανέφερε πως η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εκκαθαρίσει τη «φωλιά των τρομοκρατών», όπως είπε, παρά το γεγονός ότι στην πόλη ζουν και άμαχοι πολίτες.
Ο κόσμος θα πρέπει να θρηνεί για τους αμάχους παντού και όχι μόνο στο Χαλέπι, ανέφερε κάνοντας λόγο για πολίτες που σκοτώνονται σε περιοχές γύρω από τη Μοσούλη του Ιράκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ευρεία επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων και του διεθνούς συνασπισμού για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
«Οι καμπάνες θα πρέπει να χτυπούν για όλα τα αθώα θύματα. Όχι μόνο στο Χαλέπι» δήλωσε.
Ερωτηθείς, εν τω μεταξύ, εάν η Μόσχα σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στο Ιράκ ή τη Λιβύη όπως στη Συρία, ο ίδιος απάντησε: «Όχι, δεν το σχεδιάζουμε αυτό πουθενά».,
Σχολιάζοντας τις σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι του ήταν δύσκολο να συνεργάζεται με την κυβέρνηση Ομπάμα επειδή, όπως, είπε, η τελευταία δεν δεν τηρούσε τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής για τη Συρία.
«Στην πραγματικότητα δεν δημιουργήθηκε ένα ενιαίο μέτωπο για να ηττηθεί η τρομοκρατία. Στην Ουάσινγκτον υπάρχουν δυνάμεις που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διασφαλίσουν ότι οι συμφωνίες μας δεν θα πετύχαιναν» υποστήριξε.
Προσέθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με έναν νέο πρόεδρο, όποιον επιλέξουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, και να συζητήσει μαζί του τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν είναι «Μπανανία» και το... ψυχογράφημα Τραμπ
«Υστερία» διαγιγνώσκει ο Βλαντιμίρ Πούτιν πίσω από τις κατηγορίες για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις και «εύνοια» προς τον Τραμπ. «Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, δεν είναι Μπανανία» λέει απορρίπτοντας τα περί απόπειρας του Κρεμλίνου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. 
Προχωρώντας πάντως σε «ψυχογράφημα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι ο βαλλόμενος από παντού υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει εξεζητημένη συμπεριφορά επειδή αντιπροσωπεύει τους απλούς ψηφοφόρους και θέλει να περάσει το μήνυμά του.
«Επέλεξε μία μέθοδο για να αγγίξει τις καρδιές των ψηφοφόρων» υποστήριξε ο Πούτιν σε ομιλία που εκφώνησε στο Σότσι με επίκεντρο τις διεθνείς σχέσεις. «Συμπεριφέρεται με υπερβολή, φυσικά, αυτό το βλέπουμε. Όμως πιστεύω ότι υπάρχει λόγος γι' αυτό» απεφάνθη.
Ο ίδιος απέδωσε σε «υστερία» τις κατηγορίες ότι η Ρωσία επιδιώκει να επηρεάσει την έκβαση της αμερικανικής κάλπης της 8ης Νοεμβρίου στηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον.
Στην ίδια ομιλία ο Πούτιν ανέφερε Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε καμία άλλη χώρα. Η στρατιωτική απειλή που συνιστά η Ρωσία μεγαλοποιείται για να δικαιολογήσει τις στρατιωτικές δαπάνες, είπε.
«Οι φανταστικές, μυθικές απειλές, όπως η διαβόητη στρατιωτική απειλή εκ μέρους της Ρωσίας, επαναλαμβάνονται στερεότυπα. Μάλιστα, είναι μια επικερδής δραστηριότητα: μπορείς έτσι να ξεζουμίζεις τον αμυντικό προϋπολογισμό στη χώρα σου, να στρατολογείς συμμάχους προς το συμφέρον μιας υπερδύναμης» υποστήριξε.
Ο Πούτιν έφερε ως παράδειγμα τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ως θεσμό που έχει πέσει θύμα εξαναγκασμού για να υπηρετεί τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους. «Ως αποτέλεσμα, αυτό το σημαντικό όργανο λειτουργεί από κεκτημένη ταχύτητα» συνέχισε.
«Μεταξύ των μυθικών, επινοημένων προβλημάτων και ανησυχιών είναι και η υστερία -γιατί δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω αλλιώς- που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ γύρω από τις προεδρικές εκλογές» προσέθεσε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς για κυβερνοεπιθέσεις εκ μέρους της Ρωσίας και για την «εύνοια» που δείχνει η Μόσχα στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.
«Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, δεν είναι Μπανανία» συνέχισε, απορρίπτοντας τις κατηγορίες σε βάρος της Ρωσίας.




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes