Το πρόβλημα της ανθρωπότητας δεν είναι η ηλιθιότητα... είναι οι αντικρουόμενες πληροφορίες!


Η ατέλειωτη πληροφόρηση που δεν ιεραρχείται ως προς τη σοβαρότητα από κανέναν, δηλαδή μια έρευνα 100 γιατρών με αποτέλεσμα: "τρώτε μήλα" στα μάτια του μέσου αναγνώστη ισούται με την προτροπή του μπλογκ των αχλαδοπωλών που συνομωτικά - διαβάστε το πριν το κατεβάσουν - σας λέει ότι "στα μήλα ψεκάζουν μαλακόσκονη και γίνεστε χαζοί και ανίκανοι". 

Του Δημήτρη Καρατζά

Για κάθε άποψη υπάρχει και η αντίθετη και η ιεράρχηση της σοβαρότητας δεν είναι εφικτή. Αν δεν είσαι γιατρός δεν μπορείς να καταλάβεις ποιός από τους δύο ψεύδεται, απλά υποθέτεις, πως αυτοί που έβγαλαν τα μάτια τους στο διάβασμα, κάτι ξέρουν, μα και οι άλλοι που ξετρύπωσαν τη συνωμοσία, δεν θα τα έγραφαν, αν δεν είχαν λόγους. Τελικά όσο πιο ψαγμένος είσαι, τόσο βαθύτερα χάνεσαι, να τριχοτομείς την τρίχα και να αναλύεις μαλακίες, ώστε να καταλήξεις σαν το γέρο-σοφό, που τα τελευταία του λόγια ήταν, "μη μου τους κύκλους τάρατε". 
Αντικρουόμενη πληροφόρηση είναι και η απλοποίηση της βασικής εκπαίδευσης, ώστε να επικρατούν κάποιες ύποπτες δήθεν "αξίες". 
"Αγαπάμε όλα τα ζώα και έχουν την ανάγκη να τα χαϊδεύουμε". 
Λάθος. Το φίδι θα σε φάει, δε θέλει χάδια. Και η "αγάπη" είναι διαπροσωπική σχέση, μπορείς να αγαπάς τη Μαρία, δεν μπορείς να αγαπάς όλες τις ξανθές του πλανήτη που μοιάζουν στη Μαρία, τόσο απλά. Αγαπάς το συνάνθρωπο, όταν τον γνωρίζεις προσωπικά και αξίζει την αγάπη σου, δεν αγαπάς τους μαύρους επειδή πεινάνε, αυτό δεν είναι 'αγάπη', είναι ενοχές που σου εμφύτευσαν τεχνηέντως, ώστε να εξασφαλίσουν την ελεημοσύνη σου κάποιοι, που μόνο μαύροι και πεινασμένοι δεν είναι.
Ο βομβαρδισμός του εγκεφάλου με αντικρουόμενες πληροφορίες που δεν εξακριβώνονται με τίποτα, καταλήγει στην εξουδετέρωσή του. 
Μπορεί να έριξαν οι Εβραίοι, οι εξωγήινοι, ή η CIA τους δίδυμους πύργους. Μπορεί ο Μπιν Λάντεν, μπορεί και οι Ρώσοι, μπορεί κι εγώ να το έχω κάνει και κρύβομαι τόσο καλά, που κανείς δεν με πήρε χαμπάρι. Τελικά στην αναζήτηση του "γιατί" και "ποιός" χάνουμε την ουσία, το "τι". 
Αυτό ακριβώς θέλει ο εχθρός μας. Να μας ρίξει στάχτη στα μάτια με το φτυάρι αν μπορεί, καθιστώντας μας ηλίθιους αναποφάσιστους και μπερδεμένους, ακόμα και για τα πλέον απλά θέματα, παρουσιάζοντας άπειρες επιλογές και σενάρια. 
Μπορεί να ερευνήσει κανείς τα πάντα. Μπορεί να γράψει τόμους επί οποιουδήποτε θέματος. Όμως η απλή λογική είναι αυτό που φυλάσσει τον άνθρωπο κι ας μην ξέρει ούτε την αλφάβητο. Και είναι η λογική που πλήττεται από το σύστημα, που θέλει ουδέτερους ηλίθιους δούλους, μέχρι να τους τελειώσουν τα λεφτά και μετά νεκρούς.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes