Οι «Ελλαδέμποροι» ξαναχτύπησαν: Ο «εφιάλτης» της παραποίησης της σημαίας μας από τα Lidl...


Δεν μας αρκεί η προπαγάνδα του συστήματος έχουμε και τους πράκτορες του «πατριωτικού» χώρου, τους γνήσιους Ελλαδέμπορους... που κάνουν λεφτά εκμεταλλευόμενοι την ανίατη βλακεία των αναγνωστών τους. 

Βλακεία που μεθοδικά, με την παροχή δοσολογημένης προπαγάνδας μετατρέπουν σε ρατσισμό. 
Τελευταία εφεύρεση των κλόουν της παραπληροφόρησης του internet... η δήθεν παραποιημένη Ελληνική Σημαία σε προϊόντα του Lidl. 
Τα Lidl πάντα χρησιμοποιούσαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την Ελληνική Σημαία διότι είναι το πιο αναγνωρίσιμο σήμα στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να καταβάλλουν πνευματικά δικαιώματα και αυξάνει τις πωλήσεις, ειδικά μετά το 2010, όταν καταλάβαμε ότι πρέπει να στηρίξουμε την Ελληνική Οικονομία. Θα ήταν γελοίο από πλευράς marketing να παραποιήσει την Ελληνική Σημαία με κάτι άλλο ΜΗ αναγνωρίσιμο ...κάτι που θα μείωνε τις πωλήσεις άμεσα. Ακόμα και η πιο ανεπαίσθητη αλλαγή στη σήμανση, αλλάζει τη συμπεριφορά των πελατών. Σκεφτείτε για παράδειγμα ένα ψυγείο με κουτάκια κοκακόλας που αντί για κόκκινα είναι κίτρινα κι ένα ψυγείο με κλασικά κόκκινα κουτάκια. Μαντέψτε ποιο ψυγείο θα αδειάσει πρώτο και ποιο δεν θα αδειάσει ποτέ. Ο κόσμος από ανασφάλεια πηγαίνει στα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα κι αν γραφίστας τολμήσει να παραποιήσει κατ' ελάχιστο λογότυπο μεγάλης εταιρίας... θα δει τον χάρο με τα μάτια του. Τόσο αυστηρά είναι τα θέματα με τη σήμανση, με τα λογότυπα και τα χρώματα. 
Στις διαφημίσεις του Lidl υπάρχουν εκατοντάδες Ελληνικές Σημαίες παντού.
Ακόμα και στο επίμαχο προϊόν, που φέρει τις γαλάζιες γραμμές ...υπάρχει κάτω η σήμανση ότι πρόκειται γα Ελληνικό Προϊόν με κανονική την Ελληνική Σημαία. 
Η βλακώδης ανακάλυψη... φυσικά χρησιμοποιήθηκε για να φέρει πελατεία στα γνωστά blog ...Ο blogger δεν μπήκε στον κόπο να δει προσεκτικά τι ακριβώς απεικονίζουν οι γαλάζιες γραμμές. 
Το σχέδιο βρίσκεται επάνω σε ένα εικονικό γραμματόσημο και φέρει σφραγίδα που δεν έχει τα στοιχεία των ΕΛΤΑ αλλά αναφέρει «Μία Ελλάδα Γεύσεις». Με λίγα λόγια ο «αθεόφοβος» παραποίησε ακόμα και το σήμα των ΕΛΤΑ! Πωπωπωπωπω!
Ας προσγειωθούμε τώρα... 
Κανείς και τίποτα δεν απαγορεύει σε οποιονδήποτε να τραβήξει 1-2-3-4-5-6-7 γραμμές που να θυμίζουν Ελλάδα. Στο συγκεκριμένο γραφιστικό οι γραμμές είναι 4 και δεν έχει καν το σχήμα σημαίας ώστε να ισχυριστεί κάποιος ότι παραποίησε σκόπιμα τον σχεδιασμό της σημαίας... 
4 γραμμές που αναπαριστούν το γαλανόλευκο και τέλος. 
Το αν θα το εκλάβει κανείς ως κομμάτι της Ελληνικής σημαίας ή της Βαυαρικής Μοναρχίας, ή της Σημαίας Αργεντινής, ή του Ισραήλ, ο γραφίστας το αφήνει στη φαντασία του πελάτη. 
Και προσέξτε τώρα την ηλιθιότητα. 
Γράφει από κάτω ο blogger-φωστήρας ή και πράκτορας:
«Έθεσαν βέτο οι Μουσουλμάνοι για τον σταυρό»! 
Ποιος; Που; Πότε ρε γελοίε; 
Έριξε την τοξική του προπαγάνδα ο Χριστιανέμπορος... κι όποιος τσιμπήσει. 
Οι ακόμα πιο ηλίθιοι συμπολίτες μας, αναγνώστες των γελοίων blogger ...εννοείται εκλαμβάνουν τα ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΑΛΗΘΗ, κι ας μην έχουν πηγή και υπογραφή. Αρκεί να ταιριάζουν με τον διεστραμμένο τους εγκέφαλο. 
Δεν ζητούν πηγή για το δήθεν βέτο. Το εκλαμβάνουν ως πραγματικό γεγονός και σχολιάζουν...: 
«Στα τσακίδια οι Μουσουλμάνοι αν δεν τους αρέσει η σημαία μας»... 
Κι αυτή η γελοία απάντηση στο γελοίο και ψεύτικο θέμα του βέτο... λαμβάνει 103 like. 
Ώρες-ώρες μου έρχεται να δώσω συγχαρητήρια στους τυράννους μας ...για το πως κατάφεραν να χαλιναγωγήσουν, να μαντρώσουν και να εκμεταλλεύονται τόσο αποτελεσματικά τόσους πολλούς ηλίθιους. 
Την ευκαιρία να μαζέψει κλικ από ηλίθιους, εκμεταλλεύτηκε κι ο κάτοχος των «ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ»... κι από αυτό, 783 φωστήρες έσπευσαν να κοινοποιήσουν τον «εφιάλτη» της παραποίησης της σημαίας μας... 
Τώρα ...το κατά πόσο τη σημαία την επέλεξε ο λαός ή οι ξένοι τοκογλύφοι «Πατέρες του Έθνους» ...θα το αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή. 
Λες κι ο ηλίθιος που φέρει περήφανα την Ελληνική Σημαία ...παύει να είναι ηλίθιος κι επικίνδυνος για τη Δημόσια Ασφάλεια και την Ελλάδα...














Κάτι όμως που οι περισσότεροι από τους αναγνώστες δεν γνωρίζουν είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος για τη χρήση της σημαίας... ο οποίος μάλιστα είναι ξεκάθαρος:

O νόμος 851/1978  ΦΕΚ Α-233/22-12-1978 για τα όσα αφορούν την χρήση της σημαίας είναι ξεκάθαρος. Η ελληνική σημαία δεν χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς και εμπορικούς σκοπούς. Η ελληνική σημαία, επίσης, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για να καλύπτει προτομές ή αγάλματα και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως λάβαρο από συλλόγους, σωματεία και οργανώσεις.



Το Ελληνικό Σήμα από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού
Από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού διαβάζουμε σχετικά για το Ελληνικό Σήμα και το οποίο είναι αυτό που πρέπει να τοποθετείται για την πιστοποίηση της προέλευσης των  προϊόντων.


Το Ελληνικό Σήμα πιστοποιεί την προέλευση προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται στην Ελλάδα. Αποτελεί επίσημο Σήμα του Ελληνικού Κράτους και απονέμεται με βάση τους Κανονισμούς Απονομής, ξεχωριστά για κάθε κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών.
Βασικό κριτήριο για την απονομή είναι η εγχώρια προστιθέμενη αξία. Για τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, απαιτείται η παραγωγή, η εκτροφή και η συγκομιδή να πραγματοποιείται στην ελληνική επικράτεια. Για τα μεταποιημένα προϊόντα, απαιτείται η βασική πρώτη ύλη να προέρχεται από την Ελλάδα, ενώ για τα βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες ως βασικό κριτήριο ορίζεται το ποσοστό του κόστους παραγωγής που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, ιδίως στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.
Το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, ταυτοποιεί την ελληνική προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών διαφόρων κατηγοριών. Βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρήσεων που παράγουν στη χώρα μας αλλά και των καταναλωτών σε όλον τον κόσμο που επιλέγουν την ελληνική γη, τα ελληνικά χέρια και το ελληνικό μυαλό.
Σκοπός του είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και η αποφυγή φαινομένων παραπλάνησης τους, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα μέσα από τη δράση αυτή προωθούνται τα τοπικά προϊόντα και η τοπική επιχειρηματικότητα, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγών και μεταποιητών των ελληνικών προϊόντων.

Η Lidl απάντησε με ανακοίνωση στη σελίδα της, στο facebook.
Αγαπητοί φίλοι, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει, αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που επιλέξατε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ασφαλώς απολογούμαστε για την όποια παρανόηση. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι από πλευράς μας δεν υπήρχε καμία πρόθεση παραποίησης του εθνικού μας συμβόλου. Πρόκειται για μια γραφιστική απεικόνιση των θεματικών ελληνικών εβδομάδων που φιλοξενούμε στα καταστήματά μας.
Συγκεκριμένα το σύμβολο που χρησιμοποιούμε αποτελεί δημιουργική απεικόνιση γραμματόσημου και συμβολίζει τη γεωγραφική προέλευση των προϊόντων. Επιλέχθηκε το γαλάζιο και το λευκό, καθώς αυτά είναι τα χρώματα που καλύτερα από όλα συμβολίζουν τη χώρα μας. Οι χρωματισμένες οριζόντιες γραμμές του είναι μόλις 7 και όχι 9 όπως στην ελληνική σημαία.
Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώξαμε να παραπέμψουμε το κοινό στο σύμβολο της ελληνικής σημαίας την οποία ούτως ή άλλως χρησιμοποιούμε αυτούσια τόσο στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό φυλλάδιο προσφορών μας όσο και στην τηλεοπτική μας επικοινωνία.
Βασικός μας στόχος στη Lidl Hellas είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας, κοινωνίας κι επιχειρηματικότητας, η ανάδειξη των Ελλήνων προμηθευτών και παραγωγών και η ενσωμάτωση ολοένα και περισσότερων ελληνικών κωδικών στη γκάμα μας.
Όλες και όλοι εμείς στη Lidl Hellas θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την επικοινωνία μαζί σας. Κάθε επισήμανση και κάθε καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Η ανοιχτή συζήτηση, μας δίνει τη δυνατότητα να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι, να προσπαθούμε περισσότερο για εσάς. Σε κάθε περίπτωση θα παρακαλέσουμε ο δημόσιος διάλογος να παραμένει σε επίπεδα ευπρέπειας, χωρίς λεκτικές ακρότητες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης της σελίδας μας. https://goo.gl/aBEV65

Ευχαριστούμε πολύ.


Πηγή: ellinikahoaxes.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes