Αμερικανική αντιπολεμική ομάδα εξυμνεί τον Άσαντ [Βίντεο]


Αμερικανίδα, μέλος αντιπολεμικής ομάδας που ιδρύθηκε το 1979 περιγράφει σε συνέδριο του ΟΗΕ (Αύγουστος 2016) τι είδε στη Συρία... σε πλήρη αντίθεση με όσα παπαγαλίζουν οι υπηρέτριες των τοκογλύφων στα μεγάλα ΜΜΕ. Και φυσικά έσπευσαν να κατηγορήσουν ολόκληρη την ομάδα ότι ήταν υπέρ του Άσαντ ...γιατί ο Άσαντ πλήρωσε τα έξοδα διαμονής τους στη Συρία. Η ομιλήτρια λέγεται Madelyn Hoffmann.


Ολόκληρη η παρουσίαση αμετάφραστη εδώ:



Το US Peace Council είναι μια ακτιβιστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό την παγκόσμια ειρήνη και τον αφοπλισμό και αποτελεί οργάνωση που συνεπικουρεί τον ΟΗΕ στην αποστολή του.
Έχει μεταβεί αρκετές φορές στη Συρία για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην εμπόλεμη περιοχή.
Μετά την τελευταία τους επίσκεψη διαβεβαιώθηκαν ότι ο καλός της υπόθεσης είναι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ και ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο η Συρία έχει αντέξει εδώ και 5 χρόνια τον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών είναι ότι όλοι μα όλοι οι Σύριοι, ακόμα και αυτοί που δεν γούσταραν εξ αρχής τον Άσαντ και είναι αντιπολιτευόμενοι, είναι στο πλευρό του κυβερνήτη τους και όλοι ενωμένοι σαν γροθιά για να απωθήσουν τον εχθρό. 
Δεν μιλάμε διόλου για εμφύλιο πόλεμο αλλά για εξωτερικό εισβολέα ο οποίος ιδρύθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους (ΕΕ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και φυσικά το Ισραήλ για λογαριασμό του οποίου βάλλονται όλες οι χώρες στη Μέση Ανατολή από το 2001). 
Οι άλλοι του FSA, Al Nusra Front δεν είναι ούτε αντιπολίτευση, ούτε Σύροι, είναι εξωτερικοί μισθοφόροι τρομοκράτες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Όσοι Σύροι έχουν συνταχτεί μαζί τους είναι Σουνίτες Ουαχαμπιστές που μάχονται για την επιβολή ισλαμικού χαλιφάτου στη χώρα. Αυτές οι τζιχαντιστικές οργανώσεις συνεχώς αλλάζουν ονομασία για να μην γίνονται αντιληπτοί οι σκοποί και οι χρηματοδότες τους.
Δίνουν συνέντευξη λοιπόν στα κεντρικά των Ηνωμένων Εθνών μεταβιβάζοντας το τι προσωπικά βίωσαν αλλά οι ξεπουλημένοι δημοσιοκάφροι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Καλούν όλους τους δημοσιογράφους των ΗΠΑ και της Δύσης εν γένει, να μεταβούν οι ίδιοι στη Συρία και να κάνουν σωστή δημοσιογραφία και να πάψουν να αναπαράγουν τα αισχρά ψέματα που λένε αναμεταδίδοντας ότι τους πλασάρει η μουσουλμανική αδερφότητα και το Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Συρίας που δεν εδρεύει στη Συρία αλλά στη Μ. Βρετανία.
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας εμφύλιος αλλά συνεχίζουν την πετυχημένη συνταγή της Λιβύης και του Ιράκ.
Ο «νομπελίστας ειρήνης» Μπάρακ Ομπάμα εδώ και 8 χρόνια εξαπολύει μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον πολέμους υπέρ του Ισραήλ παίρνοντας τη σκυτάλη από το δολοφόνο George Bush. Όλες αυτές οι μαριονέτες των Εβραίων είναι εγκληματίες πολέμου και δρουν αντισυνταγματικά διότι βάσει του συντάγματος των ΗΠΑ απαγορεύεται να εισβάλλουν κατά άλλου έθνους το οποίο δεν αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.
Κάποιος δικαιώνεται αλλά δεν τον λέμε γιατί είμαστε χέστες.

Οι παρευρισκόμενοι είναι:
H.E. Bashar Ja’afari, Permanent Representative of the Syrian Arab Republic
Alfred Marder, President of the US Peace Council
Mary Compton, Member of the Executive Board of the US Peace Council
Henry Lowendorf, Member of the Executive Board of the US Peace Council, Head of the Syria Delegation
Joe Jamison, Member of the Executive Board of the US Peace Council, Member of the Syria Delegation
Madelyn Hoffman, Executive Director of New Jersey Peace Action, Member of the Syria Delegation
Donna Nassor, Professor and Lawyer also part of US Peace Council

Το αμερικανικό TMN δημοσιεύει τα εξής:


Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «έσπαγε το κεφάλι» του πώς να εξασφαλίσει την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη του Χαλεπίου, μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών ειρήνης που μόλις επέστρεψαν από περιοδεία στη Δαμασκό υπό την αιγίδα της Συριακής κυβέρνησης, βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ένα βάθρο του ΟΗΕ την Τρίτη για να προωθήσει τη δημοτικότητα του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και να επαινέσει τις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας.
«Η κυβέρνηση Άσαντ παρέχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, δωρεάν καθολική υγειονομική περίθαλψη σε όλους. Αποτελεί μέρος της αποστολής της κυβέρνησης η δωρεάν παιδεία για όλους, από το δημοτικό καθ’ όλη τη διαδρομή, μέχρι και το πανεπιστήμιο και την ιατρική σχολή», δήλωσε η Madelyn Hoffman, διευθύνων σύμβουλος του New Jersey Peace Action και μέλος της αντιπροσωπείας στη Συρία. «Αυτό είναι το είδος της πολιτικής που οι πολίτες μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν». 
Παρέλειψε να αναφερθεί σε ορισμένες ευρέως δημοσιευμένες επιθέσεις κατά συριακών νοσοκομείων τους τελευταίους μήνες, τη μαζική έξοδο των μισών γιατρών της χώρας ή στη απότομη πτώση της εγγραφής στα σχολεία σ’ ολόκληρη τη χώρα. 
Η επταμελής αντιπροσωπεία στη Συρία υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ, μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1979 σαν «αντι-ιμπεριαλιστική οργάνωση αφοσιωμένη στην ειρήνη, την οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη». Το Συμβούλιο που αρχικά στηριζόταν από τη Σοβιετική Ένωση, ζητούσε τη διάλυση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και καταδίκασε την επανάσταση της Ουκρανίας – Ευρωμαϊντάν του 2014 ως πραξικόπημα.
Αλλά ένας ανεξάρτητος αναλυτής προειδοποίησε ότι η ομάδα είχε χρηματιστεί από το συριακό καθεστώς.
«Αυτές οι ομάδες που πηγαίνουν να μιλήσουν με τον Άσαντ, είναι προφανές ότι ο Άσαντ προσπαθεί να τις ξεγελάσει, και να μάθει ορισμένα νέα και να βγάλει την ιστορία του προς τα έξω», δήλωσε ο Joshua Landis, ειδικός στο Συριακό ζήτημα και διευθυντής του Κέντρου Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, ο οποίος δεν συνδεόταν με την αντιπροσωπεία.
Καθ’ όλη την εξαήμερη επίσκεψή της η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Δαμασκό και δύο ελεγχόμενα  από την κυβέρνηση χωριά, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Άσαντ και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, ΜΚΟ και επιχειρηματίες. Η συριακή κυβέρνηση κάλυψε μέρος των εξόδων διαμονής της αντιπροσωπείας.


«Αυτά που είδαμε είναι αντίθετα απ’ όλα όσα διαβάζουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Henry Lowendorf, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ και επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας, ο οποίος εξέφρασε ότι η ζωή στη Δαμασκό αντιπροσωπεύει τα δεινά των πολιορκημένων πόλεων της Συρίας.
Σε μια πολύχρωμη αναφορά της εμπειρίας της στη Δαμασκό το μέλος της αντιπροσωπείας Judith Bello του Ηνωμένου Εθνικού Αντιπολεμικού Συνασπισμού παρουσίασε λεπτομερώς στο blog της ένα αξέχαστο γεύμα που παρέθεσε η συριακή επιχειρηματική κοινότητα:
«Τα μέλη του βιομηχανικού επιμελητηρίου μας πήγαν σε ένα ωραίο εστιατόριο αυτό το απόγευμα με ζωντανή μουσική και χορό Sufi», είπε. «Φοβερό!»
Περισσότεροι από 80.000 άμαχοι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους σε μάχες από την αρχή του συριακού πολέμου το 2011, με αποτέλεσμα τη χειρότερη προσφυγική κρίση από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο  Lowendorf είπε ότι τα 4,8 εκατομμύρια Σύριων προσφύγων «είχαν την οικονομική δύναμη να φύγουν».
Μια πρόσφατη ανθρωπιστική έκκληση του ΟΗΕ προειδοποιούσε ότι σε περισσότερους από 250.000 αμάχους στο Χαλέπι έχει κοπεί η παροχή βοήθειας αφού αποκλείστηκαν από τις μάχες. Εκτιμάται ότι 2 εκατ. Άνθρωποι στο Χαλέπι έχουν «μερική έως καθόλου πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό» εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, σύμφωνα με το Ταμείο Αρωγής Παίδων των Ηνωμένων Εθνών. 
Τα μέλη της αντιπροσωπίας της Συρίας αναφέρθηκαν σύντομα σε ανθρωπιστικά θέματα, ενώ ο Lowendorf απέρριψε κατηγορηματικά την ύπαρξη αυτοσχέδιων «βομβών barrel» που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση του Άσαντ.
Αντ’ αυτού, τόσο ο Lowendorf όσο και άλλοι εξηύραν τον Άσαντ για «την [αντοχή] του σε μια εισβολή από την πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο και τους πιο ισχυρούς συμμάχους της στην Ευρώπη».
Κατά την άποψή τους ο Άσαντ δεν κατόρθωσε μόνο να αποκρούσει την αλλοδαπή επέμβαση στη Συρία, αλλά ενορχήστρωσε ένα πολιτικό κατόρθωμα ενοποιώντας τη χώρα.
«Ακόμα και τα μη βίαια αντιπολιτευτικά κόμματα που είχαν προβλήματα με τη δημοκρατία ή τη διαφθορά πριν από το 2011, όλα στηρίζουν την κυβέρνηση του Άσαντ, διότι αυτή είναι η καλύτερη ελπίδα, το καλύτερο στοίχημα για το συριακό λαό», δήλωσε η Hoffman.
Αλλά η υπόθεση ότι ο Άσαντ μιλάει για όλους τους Σύριους είναι πολύ απλοϊκή, είπε ο Landis.
«Όποιος ισχυρίζεται ότι ομιλεί για ολόκληρο το Συριακό λαό, υπερβάλει» είπε. «Ο συριακός λαός δεν είναι ένας. 10% της χώρας είναι Κούρδοι, και θέλουν το δικό τους έθνος. Υπάρχουν 1.500 διαφορετικές πολιτοφυλακές στη Συρία και καθεμία από αυτές έχει έναν ηγέτη, ο οποίος θα ήθελε να ηγηθεί της Συρίας».
Ο Landis είπε ότι ειρηνευτικές αντιπροσωπείες και ακαδημαϊκές ομάδες λαμβάνουν κατά καιρούς άδεια για να περιοδεύσουν στη Δαμασκό και να μιλήσουν με τον Άσαντ, αλλά η ευκαιρία αυτή αυξάνεται για όσους είναι πρόθυμοι να ακούσουν τον πρόεδρο να παρουσιάζει τα δικά του θέματα συζήτησης για τη σύγκρουση.
«Επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια», δήλωσε ο Landis. «Και συγκεκριμένα: Είμαι ο νόμιμος κυβερνήτης, αυτοί οι άνθρωποι είναι αντάρτες που χρηματοδοτούνται από ξένες κυβερνήσεις και είναι προδότες για την κυβέρνηση και πρέπει να εκτελεστούν».
Ένας ανώτατος αξιωματούχος μιας άλλης αμερικανικής αντιπολεμικής ομάδας, της Peace Action, αναρωτήθηκε αν τα αποτελέσματα από ένα ταξίδι που χρηματοδοτείται από τον Άσαντ θα μπορούσαν να είναι αντικειμενικά.
«Η Peace Action είχε λάβει πρόσκληση και αρνηθήκαμε να πάμε», είπε ο Paul Kawika Martin, Γενικός Διευθυντής Πολιτικής και Πολιτικών Υποθέσεων της Peace Action, σημειώνοντας ότι «το ταξίδι μπορεί να παραείναι κοντά στην κυβέρνηση του Άσαντ και θα μπορούσε να καταστεί δύσκολο να υπάρξει μια δίκαιη εκτίμηση του τι συμβαίνει στην πραγματικότητα εκεί».
Η Hoffman, μέλος μιας τοπικής της ίδιας οργάνωσης, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ μετά την άρνηση του εθνικού εκτελεστικού οργάνου.
Για τον Martin όμως η επίτευξη αντιπολεμικών στόχων σημαίνει την μη αποδοχή προσκλήσεων από ξένες κυβερνήσεις με τις δικές τους ατζέντες, και να παραμένει επικεντρωμένος στα θέματα που γνωρίζει καλύτερα.
«Νομίζω ότι ο τρόπος για εμάς να μένουμε ισορροπημένη είναι ότι είμαστε επικεντρωμένοι στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, διότι εκεί μπορούμε να έχουμε – αν έχουμε κάποια επιρροή. Είμαστε μια οργάνωση βάσης, πιέζουμε το Κογκρέσο, πιέζουμε τη διοίκηση, είμαστε επικεντρωμένοι στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, επειδή εκεί μπορούμε να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε επίδραση». 



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes