Ισραήλ: «Η κυβέρνηση Obama ‘συνωμότησε’ εναντίον μας στον ΟΗΕ»


"Σκύλιασαν" στο Ισραήλ με την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που χαρακτηρίζει παράνομους τους εποικισμούς και αποκαλεί το Δυτικό Τείχος "κατεχόμενα εδάφη", αλλά περισσότερο με τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ Obama, επειδή δεν άσκησε βέτο κατά της πρότασης και απλά απείχε από την ψηφοφορία. 

Οι εποικιστές βέβαια με περίσσιο θράσος και αυθάδεια, γνωστοποιούν με επίσημη δήλωση από το γραφείο του Σιωνιστή πρωθυπουργού, ότι και αυτή την απόφαση θα την "γράψουν" στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και δεν πρόκειται να συμμορφωθούν σε κανέναν από τους "επαίσχυντους" όρους του ψηφίσματος.
Η στάση των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται ως προσωπική αντίποινα του Obama στον Netanyahu, ο οποίος ως "πλανητάρχης" στη θέση του "πλανητάρχη" είχε επισκεφτεί και μιλήσει στο κογκρέσο των ΗΠΑ, χωρίς την "άδεια" και την ενημέρωση του Προέδρου αυτών.
Από την άλλη, η χαρακτηριστική φιλοϊσραηλινή στάση του νεοεκλεγέντα "φασίστα", "ρατσιστή", "εβραιοφάγου" Προέδρου των ΗΠΑ, μας προϊδεάζει για μια μελλοντική εξωτερική πολιτική αυτής της υπερδύναμης που θα ακολουθεί στα τέσσερα τις προσταγές των περιούσιων φίλων της από την Μέση Ανατολή, αλλά και ποιος στην πραγματικότητα κυβερνά τις ΗΠΑ και γενικότερα ολόκληρο το δυτικό και όχι μόνον κόσμο. 

Γράφουν σχετικά τα Εβραιοκρατούμενα ΜΜΕ:



Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu κατηγόρησε την κυβέρνηση Obama την Παρασκευή για την άρνησή της να ασκήσει βέτο σε ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών που ανακηρύσσει παράνομους τους οικισμούς στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
«Η κυβέρνηση Obama όχι μόνο απέτυχε να προστατεύσει το Ισραήλ εναντίον αυτής της συμμορίας στον ΟΗΕ, αλλά συνωμότησε μάλιστα μαζί της στα παρασκήνια», αναφέρει η δήλωση.
Η δήλωση επίσης χαιρέτισε εμφανώς την επικείμενη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Obama, ο οποίος είχε από καιρό τεταμένες σχέσεις με τον Netanyahu, στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Donald Trump.
«Το Ισραήλ προσβλέπει στη συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Trump και με όλους τους φίλους μας στο Κογκρέσο, Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς, για να εξουδετερώσει τις βλαβερές συνέπειες αυτού του παράλογου ψηφίσματος», ανέφερε.
Η δήλωση επίσης κατέκρινε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποκαλώντας την «επαίσχυντη», υποσχόμενη ότι το Ισραήλ «δεν θα συμμορφωθεί με τους όρους της».
«Σε μια εποχή που το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τη σφαγή ανθρώπων στη Συρία, τα βάζει επαίσχυντα με τη μόνη αληθινή δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ και αποκαλεί το Δυτικό Τείχος ‘κατεχόμενο έδαφος’», προσθέτει η δήλωση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείχαν από την ψηφοφορία, μια απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα να περάσει η απόφαση. Λειτουργώντας έτσι, κατέστρεψαν κάθε προηγούμενο, όπου οι αρνησικυρίες των ΗΠΑ καταδίκαζαν αποφάσεις που χαρακτήριζαν παράνομους τους εποικισμούς.
Ο Trump και μεγάλος αριθμός ρεπουμπλικανών νομοθετών έχουν εκφράσει επίσης την οργή τους σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΟΗΕ, επικρίνοντας τα Ηνωμένα Έθνη για την προώθηση του μέτρου.
Αρκετοί δημοκρατικοί εναντιώθηκαν επίσης στο ψήφισμα, προτρέποντας την κυβέρνηση Obama να ασκήσει βέτο κατά της πρότασης πριν από την ψηφοφορία.
Πηγή: thehill.com


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes