Απροκάλυπτη στήριξη του Trump στο Ισραήλ


Κι ενώ ο ΟΗΕ προσπαθεί να προχωρήσει σε ψήφισμα για την απαγόρευση του σιωνιστικού ιμπεριαλιστικού εποικισμού της Παλαιστίνης, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με όλους τους περιούσιους γερουσιαστές, ασχέτως πολιτικών διαφορών, πιέζουν την κυβέρνηση Obama να ασκήσει βέτο στο ψήφισμα. 

Για τους περιούσιους φωστήρες των Η.Π.Α. και του Ισραήλ, αν απαγορευτεί μέσω ψηφίσματος του ΟΗΕ ο ανεξέλεγκτος ισραηλινός εποικισμός της Παλαιστίνης, το Ισραήλ θα χάσει την διαπραγματευτική του δύναμη! 
Δημοσιεύει όλο αγωνία η ιστοσελίδα "THE HILL":



Τρεις δημοκρατικοί γερουσιαστές συντάχθηκαν με την έκκληση του νεοεκλεγέντα Προέδρου Donald Trump προς την κυβέρνηση Obama όπως ασκήσει βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαιτεί τέλος στους ισραηλινούς εποικισμούς.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να ψηφίσει το «αμφιλεγόμενο» μέτρο γύρω στις 15:00 το απόγευμα της Παρασκευής, μια ημέρα μετά την αναβολή λόγω των πιέσεων του Trump και του Ισραήλ. Σε δηλώσεις τους την Παρασκευή οι δημοκρατικοί γερουσιαστές Joe Manchin (W.Va), Richard Blumenthal (D-Conn.), και Chris Coons (D-Del.), όλοι τους επανέλαβαν την έκκληση του Trump για άσκηση βέτο.
«Καλώ την κυβέρνηση Obama να ασκήσει βέτο στο ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών που ζητά να τεθεί τέλος στην ισραηλινή ανέγερση οικισμών», ανέφερε στη δήλωσή του ο Manchin, που θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά σε μια δύσκολη επανεκλογή το 2018, αφότου ο Trump κέρδισε την πολιτεία του με περισσότερο από 40 ποσοστιαίες μονάδες. «Υποστηρίζω τις διαπραγματεύσεις των δύο μερών ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα θέματα των εποικισμών, ενώ το ψήφισμα αυτό του ΟΗΕ δεν είναι ο σωστός τρόπος να επιτευχθεί ειρήνη μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και του κράτους του Ισραήλ».
Στη δική του δήλωση ο Blumenthal είπε ότι το ψήφισμα του ΟΗΕ θα «υπονόμευε» τις ευκαιρίες για «παραγωγικές συζητήσεις» μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ.
«Σύμφωνα με την πολιτική του παρελθόντος, η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να ασκήσει βέτο σε αυτή τη πρόσφατη άστοχη και μονόπλευρη προσπάθεια που υποστηρίζεται από την Παλαιστινιακή Αρχή να απομονώσει το Ισραήλ και να αποδυναμώσει την ειρηνευτική διαδικασία», δήλωσε ο Blumenthal.
Ο Coons επίσης κάλεσε τον Obama να ασκήσει βέτο στο ψήφισμα.
«Αν αυτό έρθει προς ψήφιση στον ΟΗΕ, καλώ τον πρόεδρο να ασκήσει βέτο στο ψήφισμα, διότι δεν προσφέρει τίποτα στην προώθηση της ειρήνης και της ελπίδας σε μία λύση των δύο κρατών», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο Coons (D-Del.), μέλος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της γερουσίας.
Οι ΗΠΑ φέρονται να ήταν έτοιμες να επιτρέψουν προσχέδιο του ψηφίσματος για να περάσει μέσω αποχής την Πέμπτη, κάτι που θα είχε σημαδέψει μία απουσία της αμερικανικής πολιτικής στις δράσεις του ΟΗΕ κατά των εποικισμών. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ανέβαλε την αρχική ψηφοφορία του, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah al-Sisi να αναθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών της χώρας του να καθυστερήσει την ψηφοφορία, μετά τις ισραηλινές πιέσεις. 
Ο Trump ενεπλάκη στη συζήτηση την Πέμπτη, ζητώντας να ασκηθεί βέτο στο επίμαχο ψήφισμα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριζαν επί μακρόν, ότι η ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων θα επέλθει μόνο μέσα από άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών, και όχι μέσω της επιβολής όρων από τα Ηνωμένα Έθνη», τόνισε. «Αυτό βάζει το Ισραήλ σε μια πολύ κακή διαπραγματευτική θέση και είναι εξαιρετικά άδικο για όλους τους Ισραηλινούς».
Η απόφαση να προχωρήσει η επίλυση του ζητήματος επήλθε την Παρασκευή, όταν τέσσερα μέλη – Νέα Ζηλανδία, Μαλαισία, Βενεζουέλα και Σενεγάλη – ζήτησαν ψηφοφορία. 
Επικριτές της εποικιστικής πολιτικής του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Obama, υποστηρίζουν ότι η ανέγερση οικισμών σε περιοχές που διεκδικούνται και από τους Παλαιστίνιους διαταράσσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ωστόσο ισχυρίζεται, ότι οι οικισμοί είναι νόμιμοι.

Για να έχετε ζωντανή σύνδεση με το ψήφισμα κλικάρετε ΕΔΩ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes