Επικυρίαρχοι τοκογλύφοι και το Μονοπώλειο του Καπνού


Το μονοπώλιο του καπνού ήταν ακόμα μία Μνημονιακή Υποχρέωση ενός παρελθόντος χρέους, ενός παρελθόντος μνημονίου. Όταν πρόκειται για λεφτά που καταλήγουν στις τσέπες των τοκογλύφων... το κράτος μετατρέπεται σε φονική μηχανή! Οι νόμοι είναι απίστευτα αυστηροί. 



«Συνελήφθησαν για κατοχή μικροποσότητας ...καπνού!». Αν τα σακουλάκια είχαν ρίγανη ...δεν θα έδινε κανείς σημασία. Αλλά ο καπνός λόγω των φόρων πωλείται σε τιμές ναρκωτικών.



Ο αγρότης το πουλάει με 4-5 ευρώ το κιλό και o καπνιστής το πληρώνει μέχρι και 200 ευρώ το κιλό! Μόνο οι φόροι ανέρχονται στα 170€ ανά κιλό!



Και γιατί μπορεί το κράτος να αυξάνει την τιμή του καπνού 5000%; Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι προκαλεί εθισμό και μετατρέπει αυτόν τον εθισμό σε σταθερά έσοδα για την πληρωμή υπαρκτών και εικονικών δανείων. Πάνω από όλα και πάνω από τη Δημόσια Υγεία ακόμα... ο τοκογλύφος Shylock. 
H σχετικά πρόσφατη και καθαρά υποκριτική αγωνία του κράτους για την υγεία των πολιτών... έχει καθαρά νομική βάση. Το κράτος προσπαθεί να αποφύγει αγωγές εκατοντάδων εκατομμυρίων από καρκινοπαθείς, οι οποίοι κάπνισαν ένα προϊόν, το οποίο είχε λάβει ΚΑΝΟΝΙΚΗ άδεια κυκλοφορίας, ως ασφαλές για την υγεία, χωρίς καμία προειδοποίηση για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει.



Και δεν μπορούσαν να προφασιστούν ότι τα τσιγάρα προοριζόντουσαν για διαφορετική χρήση και ότι δήθεν παρατύπως οι άνθρωποι τα κάπνιζαν, αντί να τα χρησιμοποιούν για εντομοαπωθητικά πχ.


Εννοείται ότι το κράτος γνώριζε τον εθισμό αλλά και τα περιστατικά καρκίνου που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα και γι' αυτό θέλησε να επιβάλλει στον καπνό τεράστιους φόρους... που δεν θα επέβαλε ποτέ στη ρίγανη. 


Όπως διαπιστώσαμε και με τα Μνημόνια ...για να υπηρετήσουν τους τοκογλύφους, τα πραγματικά αφεντικά τους, δεν έχουν καμία αναστολή και είναι ικανοί να σκοτώσουν και να καταστρέψουν τη μισή Ελλάδα. 



Στην Αμερική αποζημιώθηκαν τεράστια ποσά όσοι πήγαν στα δικαστήρια. Αλλά στην Ελλάδα... οι ολοένα πιο μεγάλες προειδοποιήσεις επάνω στα πακέτα, αποκαρδιώνουν όσους θα ήθελαν να κινηθούν νομικά και να ζητήσουν αποζημίωση για βλάβη της υγείας τους. Κι αυτός είναι ο λόγος που προώθησαν και την απαγόρευση του τσιγάρου σε Δημόσιους Χώρους ...Για να μην βρεθεί ούτε ΜΗ καπνιστής να κινηθεί νομικά εναντίον του Δημοσίου για βλάβες στην υγεία του.



Τα οικονομικά της χώρας δεν επιτρέπουν νέα έξοδα για αποζημιώσεις. Ό,τι μαζεύουν πρέπει να πηγαίνει στους τοκογλύφους.




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes