Αν είσαι δάσκαλος ή καθηγητής... σου έχω μία πρόταση!


Δάσκαλε του Δημοτικού και Φιλόλογε στη Β' βάθμια εκπαίδευση διάβασε προσεκτικά την παρακάτω ιδέα... αξίζει! Διδάσκεις σε παραθαλάσσιο χωριό που έχει τουρισμό; Τότε σκέψου σοβαρά τα παρακάτω:

Έρχονται ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα και φεύγουν γνωρίζοντας τον μουσακά κι έχοντας δει κάποια γκρεμισμένη αρχαία πόλη. Ίσως φύγουν χωρίς να μάθουν τίποτα ενδιαφέρον που θα το μετέφεραν στους φίλους τους. Η Αρχαία Ελλάδα που στο μυαλό τους παραμένει κάτι σπουδαίο δεν αντανακλάται πουθενά γύρω τους. Τίποτα δεν τους παρέχει μία ουσιαστική γνώση της πραγματικής ζωής στην Αρχαία Ελλάδα και του τρόπου σκέψης των αρχαίων Ελλήνων που πολλοί από αυτούς θα ήθελαν να γνωρίσουν.

Κι εδώ μπορείς να κάνεις κάτι πραγματικά μοναδικό!
Θα μπορούσες όλο τον χειμώνα να ετοιμάζεις δύο αρχαίες παραστάσεις με τους μαθητές στη Δημοτική. Να παίζουν στο χωριό δύο παραστάσεις κάθε εβδομάδα, για παράδειγμα μία κωμωδία και μία τραγωδία και να παίζονται τα ίδια θεατρικά κάθε εβδομάδα σε κάποιο τοπικό υπαίθριο θεατράκι.
Μ' ένα φτηνό εισιτήριο των 5€ τα παιδιά θα μπορούν να βγάζουν ένα καλό σταθερό χαρτζιλίκι ενώ ως σχολείο θα έχετε έσοδα για να εκσυγχρονίσετε και τον εξοπλισμό σας ή να κάνετε άλλες δράσεις.
Τα γκρουπ των τουριστών θα μπορούν να έχουν με ελάχιστο κόστος και χωρίς μετακίνηση μία αξέχαστη εμπειρία Ελλάδας. Θα καταλάβουν ότι ο Ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο αρχαίες κολώνες. Επιπλέον οι μαθητές θα έρθουν σε πιο στενή επαφή με τον Ελληνικό Πολιτισμό αλλά και με τις Καλές Τέχνες.
Μ' έναν βιντεοπροβολέα, ένα πανί κι έναν υπολογιστή θα μπορούσατε να προβάλλετε και υπότιτλους στα Αγγλικά. Κι έτσι ...όχι μόνο οι τουρίστες θα καταλαβαίνουν την υπόθεση, αλλά και οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους μεταφράζοντας την παράσταση.
Μία δράση που είναι γεμάτη μόνο θετικά στοιχεία και μάλιστα για όλους.

Σκεφτείτε για παράδειγμα τα πιθανά οφέλη!

  • Ίσως και 1000,00 € έσοδα από κάθε παράσταση και τους τουρίστες ικανοποιημένους λόγω του μηδαμινού κόστους!
  • Οι μαθητές απασχολούνται και τον χειμώνα αλλά κι όλο το καλοκαίρι εποικοδομητικά. Αντί να σαχλαμαρίζουν... μορφώνονται, αποκτούν αυτοπεποίθηση, ευχέρεια λόγου και κρίση.
  • Οι τουρίστες αποκτούν μία διέξοδο κάνοντας κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον πέρα από μπάνια και φαγητό και φεύγουν με μία πληρέστερη εμπειρία από την Ελλάδα.




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes