Ψηφίστηκε η «ιθαγένεια» για όποιον γραφτεί σε ελληνικό σχολείο


Ετοιμαστείτε να φάτε στη μάπα άπειρους Αντετοκούνμπους, μόνο που δε θα είναι ωραίοι και δε θα βάζουν καλαθιές.

Αλλαχού Ακμπαρ παιδιά, βοήθειά μας.

Του Δημήτρη Καρατζά

Γράφει επ' αυτού η "IEFIMERIDA":


Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις».

Το άρθρο 29 του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» αναφορικά με τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό λόγω φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας, σύμφωνα με τις λοιπές οριζόμενες προϋποθέσεις, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Στην ψηφοφορία του άρθρου 29 ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ ψήφισαν «υπέρ». «Κατά» δήλωσε η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων. Στην ψηφοφορία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκπροσωπήθηκαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Παπαχριστόπουλο και απουσίασε ο εισηγητής Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Αντιπαράθεση για τη στάση Κατσίκη
«Είναι το λιγότερο προκλητικό να μιλάτε εσείς ως εκπρόσωπος της κυβερνώσας πλειοψηφίας για τις μνημονιακές κυβερνήσεις της ΝΔ», απάντησε απόψε στην παρέμβαση του Νίκου Φίλη στην Ολομέλεια, η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως. «Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλεγε ότι θα καταργήσει με ένα νόμο και με ένα άρθρο το μνημόνιο, ο οποίος ψήφισε το τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο, το οποίο οδήγησε σε 9 δισεκατομμύρια μέτρα, στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, στη θεσμοθέτηση του κόφτη, και που δυστυχώς δεν υπάρχει τέλος σε αυτό, με συζητήσεις τώρα για 4ο μνημόνιο και με όλη την Ευρώπη να συζητάει για Grexit, κύριε Φίλη, το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να αυτοσυγκρατηθείτε», είπε η βουλευτής της ΝΔ.
Η κ. Κεραμέως σχολίασε όμως και τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο άρθρο 29 του νομοσχεδίου για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Επισήμανε δηλαδή ότι στην Επιτροπή ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης είχε καταψηφίσει το άρθρο. Ότι επίσης στην Ολομέλεια, το πρωί δήλωσε ο κ. Κατσίκηςότι θα το καταψηφίσει το κόμμα του, αλλά αργότερα το βράδυ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε ότι τελικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το υπερψηφίζουν. «Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορούν άρθρα με τον τίτλο "ΑΝΕΛ και η θεωρία του κοινοβουλευτικού χάους". Και πραγματικά νομίζω ότι περί αυτού πρόκειται. Τελικά δεν κατάλαβα τι μας είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος; Παραιτήθηκε ο κ. Κατσίκης από εισηγητής; Παρακαλώ, να μας ενημερώσετε αν έχει αποσταλεί επιστολή στο προεδρείο από τους ΑΝΕΛ. Ποιος θα τους εκπροσωπήσει ως εισηγητής;», είπε η Νίκη Κεραμέως.
Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κάλεσε την κ. Κεραμέως «να μην στενοχωριέται και να διαβάσει καλύτερα τον Κανονισμό γιατί έχει δικαίωμα και ένας απλός βουλευτής να αντικαταστήσει τον ειδικό αγορητή ή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, και έχει γίνει πάρα πολλές φορές ειδικά σε κόμματα που έχουν μικρή κοινοβουλευτική δύναμη».
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε κατακτήσει ένα δημοκρατικό δικαίωμα. Να ψηφίζουνε κατά συνείδηση. Το έχουν κάνει σε περισσότερα από 10 νομοσχέδια. Ακριβώς το ίδιο έγινε και σήμερα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Συμφωνώ ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα του βουλευτή να ψηφίζει κατά συνείδηση. Όμως την περασμένη Τρίτη ο κ. Κατσίκης εξέφραζε το κόμμα του, όταν ψήφιζε αρνητικά στο άρθρο 29 (σ.σ. για την στάση του στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων) και δεν ήταν απλώς η προσωπική του άποψη. Προφανώς τώρα θα έχει αλλάξει η παραταξιακή στάση», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Η ομιλία του Νίκου Φίλη νωρίτερα, προκάλεσε και την αντίδραση του εισηγητή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή. «Δεν ξέρουμε αν το ξεχάσατε, κύριε Φίλη, αλλά θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι από τον δεκαπενταύγουστο του 2015, είστε πια κάθε λέξη του Μνημονίου. Όσο για την αξιολόγηση για την οποία αγωνιάτε, ο λαός έχει πικρή πείρα από τις αξιολογήσεις σας που συνοδεύεται από βαριά πακέτα μέτρων», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Χαρακτήρισε επίσης υποκριτική την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη θεματική εβδομάδα και τη διατροφή, την ώρα που χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Είπε ακόμη ότι ο εθισμός είναι αντικείμενο της Θεματικής Εβδομάδας, αλλά η κυβέρνηση είναι υπέρ της νομιμοποίησης των μαλακών ναρκωτικών.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

Ανώνυμος είπε...

Θα κοινοποιήσω και πάλι κάτι δικά μου, ...φασιστικά και ...ρατσιστικά. Τα έχω κοινοποιήσει και άλλες φορές, αλλά ...ποιος τα διαβάζει... Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι πολιτικοί μας δίνουν Ελληνική ιθαγένεια. Παρόλο που η ιθαγένεια είναι Ελληνική λέξη και σημαίνει "ευθύς στο γένος". Όλος ο πολιτισμένος κόσμος δίνει υπηκοότητα, αν και εμείς δίναμε Ελληνική υπηκοότητα, τί θα άλλαζε; Και αναφέρομαι γενικώς, ακόμα και στους Πακιστανούς και στους Μπαγκλαντεσιανούς δίνουμε ιθαγένεια, η οποία ιθαγένεια στην ουσία δεν μπορεί να δοθεί... Είναι τελείως εκτός πραγματικότητας αν αναφέρω ότι με αυτό τον τρόπο δρομολογείται η αντικατάσταση του Έλληνα;
Αυτό θα το τεκμηριώσω και καλύτερα. Βασιζόμενοι στον «ανθρωπισμό» των Ελλήνων και στα βιώματά του, τους βαφτίζουν όλους πρόσφυγες, όλοι λοιπόν οι λαθρομετανάστες που μας έχουν κατακλύσει είναι «πρόσφυγες».
Δήθεν θέλουν να πάνε στην Ευρώπη και αναγκαστικά έρχονται πρώτα εδώ (μπορεί μελλοντικά να πάνε και εκεί, ελισλαμισμό της Ευρώπης θέλουν αυτοί όχι μόνο της Ελλάδος)… Γιατί λοιπόν δεν φτιάχνουν οι "φίλοι" σύμμαχοί μας hot spots στην Τουρκία, να τους ταυτοποιούν εκεί και να τους παίρνει αεροπορικώς όποια χώρα τους θέλει και τους χρειάζεται; Να τους παίρνουν με αεροπλάνα κατά χιλιάδες την ημέρα, γιατί τους αφήνουν και θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο;
Το επόμενο βήμα της αντικατάστασης των Ελλήνων είναι η παιδεία. Τα λαθρομεταναστόπουλα «πρέπει» να πάνε σχολείο, θα τα πάμε μαζί με τα δικά μας παιδιά, στα δικά μας δημόσια σχολεία. Ξέρετε ότι ο νόμος μας, δίνει την Ελληνική ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ σε όποιο παιδί πάει σχολείο; Όχι υπηκοότητα, λέω και πάλι, ιθαγένεια. Και βέβαια και στα αδέρφια τους και στους γονείς τους Ελληνική ιθαγένεια θα δώσουμε… Αφού θα φύγουν σύντομα (υποτίθεται) γιατί να πάνε και σχολείο; Και γιατί να μην τους πηγαίνουμε δασκάλους (και στη γλώσσα τους μάλιστα) στα hot spots που προσωρινά βρίσκονται;
Και επίσης, γιατί να γεμίζουμε τη χώρα με hot spots και να μην τους πηγαίνουμε στη Μακρόνησο πχ (που υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις για δεκάδες χιλιάδες από δαύτους);
Και θα αναφερθώ σε άλλο ένα βήμα της αντικατάστασης του Έλληνα, που είναι η οικονομική εξαθλίωση. Το Ελληνόπουλο αναγκάζεται και εγκαταλείπει τη χώρα του για να επιβιώσει και αντικαθίσταται από λαθρομετανάστες αφρικανικής συνήθως προελεύσεως ή από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν...

Ανώνυμος είπε...

Δε μου απάντησε κανείς και άρα θα συνεχίσω εγώ να γράφω τα ...δικά μου. Λοιπόν, παράνομους εισβολείς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε, δεν μπορούμε να μονιμοποιήσουμε στη χώρα μας. Και μάλιστα δεν μπορούμε να δεχτούμε μουσουλμάνους εισβολείς σε μια χριστιανική χώρα, δεν γίνεται, δε θέλουμε να εξισλαμιστούμε. Οι πρόγονοί μας εναντιώθηκαν 400 χρόνια στην προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, μην το κάνουμε εμείς τώρα στο όνομα του "ανθρωπισμού". Δεν μπορεί στην Ελλάδα που ο Έλληνας πεινάει, που ο Έλληνας πένεται, εμείς να δίνουμε κατοικία, φαγητό και τώρα χρήματα σε ξένους, σε λαθροεισβολείς.
Εφόσον μάλιστα οι μουσουλμάνες γεννάνε σαν τις ...κουνέλες και οι μωαμεθανοί έχουν ταυτόχρονα τρεις και τέσσερις συζύγους ο καθένας, είναι λογικό σε είκοσι χρόνια να είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας. Δεν τους θέλω στη χώρα μου, μακριά από την Ελλάδα. Ωχ, φανέρωσα και πάλι τα ...ρατσιστικά μου πιστεύω.😊 Λοιπόν, ...κακώς που εναντιωθήκαμε 400 χρόνια στην "ευγενή" προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, ευτυχώς που τώρα θα πετύχουν το σκοπό τους με τους "πρόσφυγες". Τους "πρόσφυγες" από το Μπαγκλαντές, από το Πακιστάν, από το Αφγανιστάν, από την Αλγερία, από την Τυνησία, από τη Νιγηρία και από το Μαρόκο...

Unknown είπε...

Συμφωνούμε με όσα γράφεις στο μεγαλύτερο μέρος τους, με τρεις "ενστάσεις":
α) Κάποια στιγμή θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις από τα εθνικιστικά φρονήματα.
β) Οι Έλληνες δεν εξισλαμίστηκαν κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας αποκλειστικά και μόνο λόγω του ότι τα θρησκευτικά τους πιστεύω προστατεύτηκαν από την Εκκλησία. Οι αγαστές σχέσεις των Οθωμανών Ηγεμόνων με την Εκκλησία ήταν μονόδρομος για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους επί των εδαφών της πρώην Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αλλά και την Εκκλησία την ενδιέφερε να κρατήσει τα πρωτεία επί αυτών των περιοχών και να μην αντικατασταθεί από την Παπική Εξουσία. Σήμερα τις χριστιανικές Εκκλησίες ανά τον κόσμο δεν τις ενδιαφέρει να προστατέψουν τους πιστούς τους, αλλά να οδεύσουν προς την Πανθρησκεία.
γ) Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα και κατά συνέπεια πρέπει να προστατευτεί κατά το μέγιστον δυνατόν από την παρουσία σε αυτή μόνιμων αλλοδαπών κατοίκων, νόμιμων ή μη.

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes