Κλείνει λόγω αναρμοδιότητας η Προανακριτική για Γιάννο


Στήνουν άκυρες νομικές διαδικασίες για να καταλήξουν σκόπιμα σε αδιέξοδο καθαρά για λόγους marketing και παραπλάνησης των ψηφοφόρων. Έτσι ξεπλένουν όλη την πολιτική μαφία και ροκανίζουν τον χρόνο μέχρι την οριστική παραγραφή των εγκλημάτων τους.

Πηγή: capital.gr
Την σύντομη διάρκεια ζωής της Προανακριτικής Επιτροπής που συστάθηκε στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου μετά από πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προανήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στη συνεδρίασή της ο πρόεδρος της επιτροπής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Της Μαρίας Νταλιάνη

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr, η προανακριτική επιτροπή πολύ σύντομα θα τελειώσει άδοξα τις εργασίες της αφού η υπόθεση θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που έγινε σαφές από την σημερινή κλειστή συνεδρίαση της προανακριτικής, και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ήταν πως από την στιγμή που έχουν παραγραφεί οι όποιες ευθύνες του κ. Γιάννου Παπαντωνίου για αξιόποινες πράξεις που τυχόν τελέστηκαν κατά την διάρκεια άσκησης των υπουργικών καθηκόντων του, ουσιαστικά η Βουλή "δεν έχει αντικείμενο". Αντιθέτως, όπως υπογράμμισαν κυρίως βουλευτές απο κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης η κυβέρνηση αντί να "κλείσει" το θέμα αυτό στην Ολομέλεια επέλεξε να προχωρήσει στην σύσταση της Προανακριτικής για λόγους δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων και μόνο. Όπως λένε οι ίδιες πηγές ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συνταγματολόγος Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και συνάδελφοί του από κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο Κώστας Τζαβάρας είπαν σε υψηλούς τόνους πως δεν είναι σύννομη η συνέχιση εργασιών της προανακριτικής η οποία είναι αναρμόδια να χειριστεί το θέμα.
Οι τόνοι ανέβηκαν στο σημείο αυτό καθώς ορισμένοι βουλευτές από πλευράς της κυβέρνησης, ενώ παραδέχονται την ουσία του προβλήματος, φαίνεται ότι αναζητούν πολιτική και επικοινωνιακή οδό διαφυγής καθώς εκτιμούν πως η αντιπολίτευση θα "σηκώσει το θέμα ως φιάσκο".
Σύμφωνα με τη νομική διαδικασία η υπόθεση θα ξαναγυρίσει στην Δικαιοσύνη η οποία θα ελέγξει εάν υπήρξε ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον κ. Παπαντωνίου και θα αξιολογήσει τα νεότερα στοιχεία που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη  στείλει οι ελβετικές αρχές στην Ελλάδα.


Προανακριτική για Εξοπλιστικά

Εν των μεταξύ, σύμφωνα με βουλευτές τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, εξαιρετικά μικρή φαίνεται πως θα είναι τελικά η διάρκεια εργασιών της περίφημης Προανακριτικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει εάν υπάρχουν τυχόν αδικήματα κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη φτάσει από τις Ελβετικές Αρχές τα στοιχεία που αφορούν τους τρεις  λογαριασμούς του πρώην υπουργού τους οποίους αποκάλυψε μιλώντας στην Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Όπως τόνιζαν στο Capital.gr βουλευτής-νομικός  του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ επίσης νομικός, η διαδικασία σε ό,τι αφορά τη Βουλή θα είναι εξαιρετικά σύντομη από εδώ και στο εξής, γιατί η υπόθεση θα πρέπει να ξαναγυρίσει στην Δικαιοσύνη η οποία και θα εξετάσει τα νέα στοιχεία. "Το πολύ να γίνουν δύο συνεδριάσεις της Προανακριτικής" τόνιζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ ο συνάδελφός του της ΝΔ επισημαίνει πως αυτό είναι αναμενόμενο από την στιγμή που υπάρχει παραγραφή των όποιων -έαν υπάρχουν- αδικημάτων τα οποία αφορούν την υπουργική ιδιότητα. "Παρ όλ αυτά νομικά δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε διαφορετικό", τονίζει η ίδια πηγή. "Η δικαιοσύνη ήταν υποχρεωμένη να στείλει τις δικογραφίες στην Βουλή, η πλειοψηφία αποφάσισε την σύσταση της Προανακριτικής και τώρα που υπάρχουν νέα στοιχεία η Προανακριτική είναι υποχρεωμένη να τα γυρίσει όλα πίσω στην Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων". 



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes