185 Σύλλογοι και 5.000 χορευτές στη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων!


Η 2η Πανελλήνια Συνάντηση γηγενών Μακεδόνων στέφθηκε με τεράστια επιτυχία. Να δείτε που τα κανάλια δεν θα κάνουν την παραμικρή αναφορά στη μεγάλη αυτή εκδήλωση για τη Μακεδονία ...αλλά θα αφιερώσουν άφθονο τηλεοπτικό χρόνο σε ταινίες με ζόμπι ή gay βρικόλακες. Δεν διανοούνται να πάνε κόντρα στην ατζέντα που επιβάλλει τη Μακεδονία να θεωρείται χώρα εκτός Ελλάδας και μη Ελληνική.

Μέσα σε πανδαισία ήχων, χρωμάτων και παραδόσεων της Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε στο Καυτατζόγλειο στάδιο στη Θεσσαλονίκη, η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων, με το «παρών» να δίνουν 185 Σύλλογοι και 5.000 χορευτές και χορεύτριες, από τη Φλώρινα, μέχρι την Καβάλα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός, όπου παραδοσιακές μακεδονικές ορχήστρες ταξίδεψαν τους θεατές από τη μια άκρη της Μακεδονίας μέχρι την άλλη, ενώ μακεδονικές φορεσιές από τη Φλώρινα μέχρι την Καβάλα συνέθεσαν το μωσαϊκό της γνήσιας Μακεδονικής παράδοσης. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος και πλήθος κόσμου.



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes