Κοινωνικοί φορείς προς κυβέρνηση: «Να ντρέπεστε, μας εξαπατήσατε!»


Σκληρό σφυροκόπημα δέχονται υπουργοί  της κυβέρνησης άλλα και κυβερνητικοί βουλευτές από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων για την νέα δυσβάστακτή νέα φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή που θα προκαλούν τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου

Στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξεως και Παραγωγής και Εμπορίου συζητείται το πολυνομοσχέδιο με τα νέα σκληρά μέτρα και τα αντίμετρα.
Όλοι οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και Ενώσεων ελεύθερων επαγγελματιών, δικηγόρων, μηχανικών, ενστόλων και αναπήρων καλούν  τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν τις παλαιότερες δεσμεύσεις τους. «Ντρέπεστε;» «Μας εξαπατήσατε», «μας κοροϊδέψατε», «τι σχέση έχετε εσείς με την Αριστερά;» είναι μερικές από τις φράσεις που ακούγονται αναγκάζοντας την πρόεδρο της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη να διακόψει τους ομιλητές από την συνειδησιακή δοκιμασία που επιφυλάσσουν για τα μέλη της πλειοψηφίας. 
Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος: «Ντρέπεστε. Κοροϊδέψατε, εξαπατήσατε. Νομοθετείτε ένα έκτρωμα και εξευτελίζετε ένα θεσμό και όσους τον υπηρετούν. Ακούτε κανένα; Εχετε εσείς καμία σχέση με την Αριστερά και την διαλεκτική;».
Ο κ. Σταύρος Κουτσιομπέλης προέδρος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε πως «ο Μάιος είναι προνομιακός μήνας για να φέρνετε μνημονιακές διατάξεις. Θυμόμαστε και πέρυσι τον κ. Κατρούγκαλο να δεσμεύεται ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Έγιναν τότε περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ γίνονται και σήμερα μετά την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης».
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής είπε πως δεν πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς για το νομοσχέδιο το οποίο χαρακτήρισε «ατύχημα». «Η εισφοροεπιδρομή του νέου συστήματος οδήγησε σε διακοπή επαγγέλματος 57.000 ελεύθερους επαγγελματίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα. Από ποια στοιχεία αντλείται αισιοδοξία ότι θα πληρώσει εκείνος που δεν έχει; Επιλέχθηκε η χειρότερη λύση. Μια ακόμα αύξηση εισφορών. Δικηγόρος με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 20.000 θα πλήρωνε 4.600 ευρώ με το προηγούμενο σύστημα και τώρα το πάτε 5.600 ευρώ και το 2019 στα 6.600 ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζουμε το φόρο εισοδήματος εισφορά αλληλεγγύης τέλος επιτηδεύματος κ.α.».

Πηγή: newsbomb.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes