Ντουτέρτε: Αποκάλεσε «τρελούς» τους ευρωβουλευτές και του έστειλαν την ISIS


Πρώτα του επιτέθηκαν οι πεφωτισμένοι Ευρωβουλευτές και αμέσως μετά ...έστειλαν τους μισθοφόρους αποκεφαλιστές της ISIS να στείλουν μήνυμα στον Duterte που τους χαλάει τη δουλειά με το κυνήγι των εμπόρων ναρκωτικών.

Δύο πολέμους εναντίον της Κίνας είχε κάνει η Βρετανία για να επιβάλλει την ελεύθερη διακίνηση του Οπίου, που οι Κινέζοι απαγόρευαν.
Βλέπε: Οι πόλεμοι του Οπίου: Οι αιματυρές συγκρούσεις που κατέστρεψαν την αυτοκρατορική Κίνα (Άρθρο στα Αγγλικά).

Πηγή: iefimerida.gr

«Δεν καταλαβαίνω αυτούς τους τρελούς. Γιατί προσπαθείτε να επιβληθείτε; Γιατί δεν ασχολείστε με τις δικές σας υποθέσεις;», δήλωσε ο Ντουτέρτε, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ναϊπιτάου, πρωτεύουσα της Μιανμάρ.
«Γιατί έρχεστε να μας σπάσετε τα νεύρα;», πρόσθεσε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος φημίζεται ότι μιλάει απερίφραστα και συχνά εκτοξεύει ύβρεις εναντίον οποιουδήποτε τολμάει να τον επικρίνει.
Ο Ντουτέρτε εξελέγη πρόεδρος πέρυσι υποσχόμενος να ξεριζώσει τη μάστιγα των ναρκωτικών σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, λαθρεμπόρους και τοξικομανείς.
Από τα τέλη Ιουνίου που ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντα, η αστυνομία έχει ανακοινώσει πως έχει σκοτώσει 2.500 ανθρώπους στη διάρκεια επιχειρήσεων κατά των ναρκωτικών, όμως οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων κάνουν μάλλον λόγο για 5.000 νεκρούς.
Η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εκτιμούν πως στις Φιλιππίνες ίσως διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Στην απόφασή τους, οι ευρωβουλευτές είχαν ζητήσει την περασμένη εβδομάδα από τον ΟΗΕ να δώσει εντολή για να διεξαχθεί μια «ανεξάρτητη διεθνής έρευνα» γι' αυτούς τους «παράνομους φόνους».
Αναφέρονταν σε «αξιόπιστες πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες η φιλιππινέζικη αστυνομία «παραποιεί αποδείξεις για να δικαιολογήσει εξωδικαστικούς φόνους».
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντουτέρτε θα πρέπει «να δώσει προτεραιότητα στον αγώνα κατά των λαθρεμπόρων και των βαρόνων των ναρκωτικών μάλλον, παρά στη δίωξη των μικρών καταναλωτών», εκτιμούν ακόμη οι ευρωβουλευτές.
Στη χθεσινή ομιλία του, ο Ντουτέρτε επανέλαβε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του. «Θα πεθάνουν κι άλλοι άνθρωποι. Το έχω πει, δεν θα σταματήσω. Θα συνεχίσω μέχρι να σκοτωθεί και ο τελευταίος βαρόνος των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες και οι τελευταίοι ντίλερ να φύγουν από τους δρόμους», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: rt.com


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes