Εισαγγελική πρόταση για την απαλλαγή του Διώτη της λίστας Λαγκάρντ

Κι αφού έπαιξαν επικοινωνιακά με τη λίστα Λαγκάρντ ...για να τριπλασιάσουν τελικά τη φορολόγηση των φτωχών ...ήρθε και η ώρα του ξεβγάλματος. Κι αφού κατηγόρησαν άδικα τον Διώτη ...γιατί δεν τιμωρούνται αυτοί που τον αδίκησαν άραγε; 

Την πλήρη απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, από την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας αναφορικά με τους χειρισμούς του στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώ το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Οκτώβρη οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, από τις ενέργειες ή παραλείψεις του κατηγορούμενου δεν υπήρξε ζημία του Δημοσίου, καθώς «στη συνέχεια διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, δεν προκλήθηκε παραγραφή και κατ’ επέκταση δεν στοιχειοθετείται η πράξη της απιστίας, αλλά μόνο με τη μορφή της απόπειρας», επειδή «παρέλειψε να δώσει εντολή ελέγχου για συγκεκριμένα στοιχεία που περιέχονταν στη λίστα Λαγκάρντ».

Ωστόσο ακόμη και αυτό το αδίκημα δεν θα μπορούσε να αποδοθεί στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

«Δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι γνώριζε πως θα επέλθει ελάττωση της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, παρέμεινε στη θέση αυτή μόνο ενάμισι έτος και δεν γνωρίζουμε τί θα έκανε αν συνέχιζε τη θητεία του», τόνισε η εισαγγελέας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ουσιαστικά ο Διώτης ήταν εκείνος που διέσωσε τα 2.059 αρχεία, τη στιγμή που αντέγραψε το USB (στικάκι) και το παρέδωσε στον νέο υπουργό Οικονομικών, Βαγγέλη Βενιζέλο, κίνηση με την οποία αναιρείται ο δόλος του.

«Μόνο κάποιος αφελής θα έλεγε ότι δεν έδωσε εντολή για να αποτρέψει τον έλεγχο, ενώ η λίστα ήταν σε γνώση άλλων προσώπων. Δεν ήταν μόνο ο Διώτης που γνώριζε για τη λίστα, έτσι ώστε να την καταστρέψει. Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα ματαίωνε τον έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.
Πηγή: newsbomb.gr




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes