Χιλιάδες σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπ. Παιδείας για τα νέα Θρησκευτικά

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης / Romfea.gr

Άλλη μία μεγάλη συγκέντρωση που τα ΜΜΕ σκόπιμα απέκρυψαν από το κοινό τους για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις κι ότι όλα όσα ψηφίζουν οι πράκτορες στη Βουλή ...είναι γενικώς αποδεκτά.

Χιλιάδες ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα στις πέντε στο Μαρούσι με προορισμό το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πορεία που είχε τίτλο: «Όχι στα Νέα Θρησκευτικά» διοργανώθηκε από την Εστία Πατερικών Μελετών σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, την Ενωμένη Ρωμιοσύνη, την Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων και του ΙΝΚΑ.

Αφορμή της συγκέντρωσης και της πορείας είναι η εναντίωση στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών και την προώθηση του νέου βιβλίου σε όλα τα σχολεία της χώρας διότι τα νέα Θρησκευτικά είναι "Αντισυνταγματικά-Αντιπαιδαγωγικά και Αντορθόδοξα".

Να αναφερθεί ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο του Αμαρουσίου όπου οι φορείς της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό-κάλεσμα στους παρευρισκόμενους κληρικούς και λαϊκούς.

Να τονίσουμε ότι στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν χιλιάδες κόσμου όπου μεταξύ άλλων ήταν κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μέλη των είκοσιδύο Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων της Θεσσαλονικής, Κληρικοί της Αθήνας από πολλές Μητροπόλεις, Μοναχοί και Μοναχές καθώς και εκπαιδευτικοί, θεολόγοι, Πολύτεκνοι, νέοι και νέες όπου διαδήλωσαν ειρηνικά με προορισμό το Υπουργείο Παιδείας όπου μέλη της Εστίας Πατερικών Μελετών παρέδωσαν ψήφισμα στην εφημερεύοντα αρμόδια επιτροπή.

Τέλος να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διαδήλωσε σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας τόσο μεγάλη μερίδα ανθρώπων ενάντια στο Νέο Μάθημα των Θρησκευτικών και όπου ο όγκος τους φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο παρακάτω.









Πηγή: romfea.gr




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes