Επιδρομή βανδάλων στον αρχαιολογικό χώρο των λόφων Πνύκας, Νυμφών και Μουσών (Φιλοπάππου) [Φωτό]


Από τη στιγμή που το ΣτΕ έδωσε το πράσινο φως για την ελεύθερη πρόσβαση –όλο το 24ωρο– των επισκεπτών στον οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο των λόφων Πνύκας, Νυμφών και Μουσών – Φιλοπάππου (κατά τα μέσα του 2015), πραγματοποιούνται διαρκώς κάθε λογής βανδαλισμοί από ασυνείδητους «επισκέπτες». Η χιπ-χοπ βοθροκουλτούρα των tags και των graffiti, δεν υπολογίζει τίποτα… πόσο μάλλον την ιστορική και πολιτισμική μας κληρονομιά. 

Αικατερίνη Παπαδοπούλου
Βασίλης Κετσεκιουλάφης

Ποδοσφαιρικά συνθήματα, tags, κομματικά συνθήματα και πολλά άλλα μπορεί να δει κανείς σε ολόκληρη την περιοχή: επάνω σε αρχαία μνημεία, στα απομεινάρια του περίφημου τείχους του Θεμιστοκλή, στη Πνύκα, στο Λουμπαρδιάρη, στον στην Κοίλη οδό του ομώνυμου αρχαίου Δήμου, επάνω στο λόφο του Φιλοπάππου.
Η «δικαιοσύνη» (ΣτΕ) κάνοντας δεκτή την προσφυγή 12 κατοίκων της περιοχής, αποφάσισε να αρθεί η απαγόρευση της νυκτερινής πρόσβασης στον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο, διότι απεφάνθη ότι δεν κινδυνεύει από βανδαλιστικές επιθέσεις, πυρκαγιές, κλοπές, χρήση ναρκωτικών κ.λπ.. Τουτέστιν ακύρωσε την από το 2008  απόφαση του ΥΠ.ΠΟ. (επί υπουργίας Μιχάλη Λιάπη), με την οποία οι τρεις δυτικοί λόφοι της Αθήνας ορίζονταν ως οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος, με συνέπεια την περίφραξή του, την επιβολή εισιτηρίου, αλλά και την περιορισμένη επισκεψιμότητά του σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, για την προστασία του από κακόβουλες ενέργειες. Επιπλέον το Σ.τ.Ε. έκρινε ότι το μέτρο της περίφραξης είναι δυσμενές για την κοινωνία, διότι περιορίζει την δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων. 
Οι φύλακες αυτών των αρχαιολογικών χώρων είχαν ήδη από τότε δικαιολογημένα εκφράσει φόβους ότι σε περίπτωση που θα είναι ανοιχτοί όλο το 24ωρο και σε συνάρτηση με την έλλειψη προσωπικού, θα πραγματοποιούνταν λίαν συντόμως βανδαλισμοί. Δυστυχώς δεν έπεσαν έξω από τις προβλέψεις τους, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που παρατίθενται.
Πλέον ο κάθε απαίδευτος, μισέλληνας και ψυχικά ασθενής Έλληνας ή αλλοδαπός μπορεί σχεδόν χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό να ζωγραφίσει, χαράξει, σπάσει ή κλέψει αρχαία μνημεία, καθώς και να ρυπάνει ή καταστρέψει τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Η φύλαξη του χώρου και τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή λόγω της (εσκεμμένης;) κρατικής κακοδικίας και αμέλειας. 

Αντί επιλόγου, τρεις επισημάνσεις:

  1. Δεν είναι δυνατόν να φρίττουμε με της καταστροφές μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς στη Μέση Ανατολή και να μην αντιδρούμε εμπράκτως σε αυτές που πραγματοποιούνται στη χώρα μας. 
  2. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το συστημικό κράτος καλλιεργεί την υποβάθμιση του ελληνικού πολιτισμού και την αντικατάσταση αυτού με κάθε ξενόφερτη υποκουλτούρα ή αντικουλτούρα με στόχο την παντελή εξαφάνισή του, όπως και τον βιολογικό αφανισμό των Ελλήνων.
  3. Μέσω της επιβεβλημένης στη χώρα μας λαθροεισβολής υπανθρώπων από αφροασιατικές χώρες κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή από επιθετικές καταστροφές των αρχαιολογικών και ιστορικών καταλοίπων μας στο μέγεθος αυτών που πραγματοποιούνται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στις χώρες προέλευσής τους.





  

 







ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΕΛΛΑΣ
 




Από κάτω ANTIFA και από επάνω Μαίανδρος ΕΛΛΑΣ


 



















 

 
 




 
 

 




 



 
 













 



 


 










 

 

 


 


















Με κίνδυνο της ζωής του κάποιοι τρελαμένοι τύποι σκαρφάλωσαν στο βράχο για να γράψουν τα Tag's τους... 








 


Με κίνδυνο της ζωής του ο αριστερός "σύντροφος" σκαρφάλωσε στο βράχο για να γράψει "ΕΑΜ" 



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes