Α. Ανδρόνικος: Τι είναι ο Μπολσεβικισμός (11ο Μέρος, 17.02.1925)

Για να μάθει ο Ελληνικός Λαός


Η Δημοκοπία των Μπολσεβίκων Αρχηγών – Εξακόσιοι Χιλιάδες Κομμουνιστές Τυραννούν, Σφάζουν, Ληστεύουν Εκατόν Είκοσι Εκατομμύρια Ανθρώπους – Τέλεια Άρνηση Πνευματικής Ελευθερίας – Από πού Αντλούν τις Πληροφορίες τους οι Προπαγανδιστές του Μπολσεβικισμού στην Ελλάδα – Όχι Μόνο δεν Καταργήθηκε η Αγραμματοσύνη αλλά και Αυξήθηκε ο Αριθμός των Αγράμματων.

Επιμέλεια: Βασίλειος Ι. Κετσεκιουλάφης
Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος
ΙΑ’


Ναχαμκές (Στεκλώφ) μέλος του εκτελεστικού
Κομιτάτου και αρχισυντάκτης της "Ισβέστια"
Οι αρχηγοί του μπολσεβικισμού έχουν ένα μόνο εξαιρετικό προσόν. Είναι ανυπέρβλητοι δημοκόποι. Ξέρουν να παίζουν με τις λέξεις περισσότερο από κάθε άλλο για να εξαπατούν τον αθώο λαό. Το χάρισμα αυτό – εάν είναι χάρισμα – το ανέπτυξαν με άφταστη επιτηδειότητα στο ζήτημα της πνευματικής ανάπτυξης του ρωσικού λαού, δηλαδή της πνευματικής αποκτήνωσής του.
Αφενός λένε ότι η θεμελιώδης αρχή του μπολσεβικισμού είναι η αρχή της αυτοδιάθεσης κάθε έθνους. Και αφετέρου αρνούνται στον ρωσικό λαό κάθε ελευθερία διάθεσης των δικών του υποθέσεων. Ερωτώμενοι τότε για την ασυνέπεια αυτή, απαντούν ότι η δικτατορία του προλεταριάτου δηλαδή των οργανωμένων κομμουνιστών, δεν επιτρέπει την χορήγηση κάθε ελευθερίας, αντίθετης προς τα συμφέροντά του. Με άλλες λέξεις 600 χιλιάδες Ρώσους κομμουνιστές δικαιούνται να τυραννούν, να σφάζουν, να ληστεύουν 120 εκατομμύρια ανθρώπους. Και προπαντός δικαιούνται να του αρνηθούν πνευματική ελευθερία. Γιατί σήμερα δεν υπάρχει πνευματική ελευθερία στην Ρωσία. Στο περίφημο έργο του «το πρόγραμμα των μπολσεβίκων» ο Ν. Μπουχαρίν, ένας από τους κορυφαίους κομμουνιστές λέει ρητά ότι «όλοι φωνάζουν με μανία εναντίον των μπολσεβίκων γιατί παύουν τις εφημερίδες, φυλακίζουν, απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις, επαναφέρουν την απολυταρχία, είναι τύραννοι, δολοφόνοι και άλλα παρόμοια».
Στην κατηγορία αυτή απαντά ο ίδιος ο σύντροφος Ν. Μπουχαρίν ως εξής:
Τώρα, που έχουμε δικτατορία εργατών και χωρικών, της οποίας σκοπός είναι να πνίξει τελευταίως την αστική τάξη (δηλαδή όλο τον ρωσικό λαό πλην 600 χιλιάδων κομμουνιστών) είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να δοθούν σ’ αυτήν πολλές ελευθερίες ούτε το δικαίωμα να ψηφίζει».
Και ενώ έχουμε τέτοιες βαρυσήμαντες ομολογίες αυτών των μπολσεβίκων, έρχεται ο κ. Σοφιανόπουλος να εξάρει την επιστημονική και πνευματική κίνηση του μπολσεβικικού κράτους.
Μελετώντας με προσοχή την αρθρογραφία του κ. Σοφιανόπουλου αναγνώρισα όλα όσα χιλιάδες φορές ανάγνωσα στην αρθρογραφία των κορυφαίων μπολσεβίκων δημοσιογράφων και μάλιστα του Εβραίου Ναχαμκές (που φέρει το ρωσικό ψευδώνυμο Στέκλωφ) του επίσης Εβραίου Ράδεν. Αλλά η αρθρογραφία αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από μία συστηματική προπαγάνδα που διαγράφει αναιδέστατα όλα τα γεγονότα στη Ρωσία και που προσπαθεί να τα παρουσιάζει ομολογουμένως με μεγάλη τέχνη, όπως διατάσσει το Ανώτατο Συμβούλιο της Εργασίας και Άμυνας το καλούμενο (Στο) το και εκτελεστικό της Γ’ Διεθνούς για την εσωτερική διοίκηση της Ρωσίας.
Η αρθρογραφία του κ. Σοφιανόπουλου υπήρξε ένα συμπίλημα διαφόρων άρθρων των δύο μπολσεβικικών εφημερίδων της Μόσχας, δηλαδή της «Ισβέστιας» (ειδήσεων) και της «Πράβδας» (Αλήθειας), στα οποία προ πολλού κανείς σοβαρός άνθρωπος στην Ρωσία δεν τα πιστεύει πλέον εκτός των μελών του κομμουνιστικού κόμματος και αυτό υποχρεωτικά γιατί τα 90% εξ αυτών είναι σχεδόν αγράμματοι. Απόδειξη αυτού ο κ. Σοφιανόπουλος μπορεί να βρει στην «Πράβδαν» η οποία με αφορμή την εκκαθάριση του κομμουνιστικού κόμματος κατά το 1922 έγραφε αυτολεξεί τα εξής. «Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να γνωρίζουμε εάν κάθε μέλος του κομμουνιστικού κόμματος ή εγγράμματο ή αγράμματο, εμείς δεν θέλουμε να γνωρίζουμε εάν κατέχει το κομμουνιστικό αλφάβητο. Θέλουμε να γνωρίζουμε μόνο εάν είναι πιστό μέλος, εάν υπακούει τυφλά στις διαταγές του κεντρικού κομιτάτου του κόμματος».
Λόγος γενόμενος για τις πηγές από τις οποίες ο κ. Σοφιανόπουλος άντλησε τις πληροφορίες του οφείλουμε να σημειώσουμε ότι αν και ο τύπος είναι μονοπώλιο του κράτους στη Ρωσία, οι δύο εφημερίδες η «Ισβέστια» και «Πράβδα» τα επίσημα όργανα του κράτους δεν έχουν κυκλοφορία μεγαλύτερη των 30-35 χιλιάδων φύλλων καθημερινά παρόλο που όλες οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να εγγράφονται συνδρομητές επιπλέον εκδίδονται σε χώρα 120 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ο κ. Σοφιανόπουλος, ακριβώς όπως και ο μονοπωλιακός τύπος του μπολσεβικικού κράτους επαίνεσε με υπερβολικό ενθουσιασμό και θορυβώδη θαυμασμό ένα σοβιετικό διάταγμα, αυτό της κατάργησης της αγραμματοσύνης (Νταλόι μπεζγραματνός). Αλλά μετά από δύο χρόνια θορυβώδους ρεκλάμας αποδείχθηκε ότι ήταν προσδοκίες για υποσχέσεις που απέληξαν σε μηδαμινό αποτέλεσμα (δινεν ρος κα τεκεν μν). Και αντί το διάταγμα αυτό να ελαττώσει, αύξησε τον αριθμό των αγράμματων, σε απίστευτο βαθμό. Από τα υπάρχοντα πρότερα δημοτικά σχολεία 50% έκλεισαν λόγω έλλειψης πόρων, τα δε άλλα 50% βρίσκονται σε ελεεινότατη κατάσταση.
Τα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης ανέμενε η ίδια τύχη. Τα περισσότερα έκλεισαν στα δε υφιστάμενα επιβάλλεται φορολογία βαρύτατη στους φοιτητές ούτως ώστε κάθε μέρα ο αριθμός των μαθητών ελαττώνεται.
Στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα η φοίτηση εμποδίζεται στους γνήσιους Ρώσους φοιτητές σαν ανήμπορους δήθεν ν’ απαντήσουν κατά την εγγραφή τους στα τιθέμενα 34 κομμουνιστικά ερωτήματα. Κατά το 1924 απαιτούσαν αυτές τις απαντήσεις όχι μόνο από τους εισερχόμενους το πρώτο στα Πανεπιστήμια αλλά και από τους τριετείς και τετραετείς. Οι ανήμποροι ν’ απαντήσουν αποβλήθηκαν. Οι αποβληθέντες μόνο στη Μόσχα και Πετρούπολη κατά το 1924 ανήλθαν σε 12.000 φοιτητές. Στο παρελθόν η Ρωσία διακρινόταν για τις πλούσια οργανωμένες ανώτερες σχολές για τα άφθονα μέσα τα οποία διέθεταν, και για τους διακεκριμένους επιστήμονές τους. Ήδη όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Οι περισσότεροι των διακεκριμένων καθηγητών διδάσκουν ήδη σε ξένα Πανεπιστήμια, στην Τσεχοσλοβακία, άλλοι στην Γερμανία και λίγοι στην Γαλλία. Οι υποληφθέντες είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σύμφωνα προς τις απολυταρχικότατες διαταγές του από του εβραϊκής καταγωγής Επίτροπου της Παιδείας Λουνατσάρσκι. Και ο μεγαλόσχημος αυτός Κομμισάριος εκτόπισε πολλούς διακεκριμένους επιστήμονες από την επί μακρά έτη διεύθυνση ιατρικής κλινικής και στη θέση τους διόρισε νεαρούς Εβραίους ιατρούς, τους δε πρώην διευθυντές και καθηγητές τους έθεσε υπό τις διαταγές τους.
Εάν επισκεφτεί κανείς τις διάφορες σχολές τις οποίες τώρα ονομάζουν «Μπυόζ» που σημαίνει ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αποκομίζει αμέσως την εντύπωση ότι βρίσκεται οπουδήποτε αλλού παρά στη Ρωσία, γιατί οι φυσιογνωμίες των σπουδαστών εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων είναι ξένων φυλών και ιδίως εβραϊκές.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 17.02.1925 ΣΕΛ. 1



Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τα περιεχόμενα του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes